Cypress Provincial Park, Lynn Canyon Suspension Bridge och Capilano River

Cypress Provincial Park, Lynn Canyon Suspension Bridge och Capilano River

Sedan ett par månader tillbaka har min gode vän T planerat att komma hit och hälsa på. I tisdags anlände han och tog med sig ett rejält högtryck från Europa. Det har varit stekande hetta här i några dagar och man märker att det tar ett tag för en att anpassa sig till det. I torsdags var det över 30 grader och det kändes nästan outhärdligt att befinna sig utomhus, än mindre att försöka använda tankeförmågan till något annat än att tänka: vatten, vatten, vatten. Igår och idag har det varit betydligt behagligare temperatur på runt 24-25 grader. Då går det ju i alla fall att vara ute. 😉

I onsdags tog Michelle med sig oss och barnen ut på lite sightseeing. Vi besökte först Cypress Provincial Park från vilken man fick en fantastisk utsikt över hela stan. Tyvärr betedde jag mig klantigt åt och formaterade mitt minneskort innan jag kom ihåg att skapa en panorama-bild över utsikten. Helt galet klantigt gjort! Den enda bild som blev kvar var av vulkanen, som visserligen ligger i USA men som man kan se ända här borta i Vancouver.

Vi åkte sedan ner till Lynn Canyon där man låtit rekonstruera en gammal hängbro över Lynn Canyon och floden nedanför och den gungade ganska bra kan jag säga. 😉

Sist men inte minst åkte vi ner från berget och till ett fint ställe där vi låg och solade på stranden vid Capilano River som rinner hela vägen uppifrån bergen och ner. Vattnet var väldigt kallt och friskt och hade inte precis värmts upp på vägen men det var ganska skönt att sticka fötterna i floden och svalka sig lite för det var ganska varmt även i onsdags.

Sedan åkte vi hem och åkte till en Jazz-klubb i Yaletown senare på kvällen. Jazz har aldrig riktigt varit min typ av musik; segt och långtråkigt har jag alltid tyckt men jag blev riktigt imponerad av musikerna. De är inte precis några inövade låtar med två verser, två refränger och slutkläm de kör, snarare en massa improvisation och låtarna varar precis så länge som musikerna själva vill. Förutom dem var även ett gäng swing dancers på plats från en swing dance klubb i Vancouver. Jättetrevliga människor som dansade otroligt bra, riktigt underhållande att titta på i kombination med musiken. Vi pratade lite med dem och de berättade att dem ofta kom just till den klubben för att öva. Tyvärr tog jag inte med kameran dit… 🙁

Andra bloggar om: , , , ,

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Cypress Provincial Park, Lynn Canyon Suspension Bridge och Capilano River « Sandrability.com -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Lynn Canyon Park. Lynn Canyon Park said: RT @sandrability: Ny blogpost: Cypress…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest