Rosor i Jakriborg

Rosor i Jakriborg

Trots att det är andra sommaren som jag bor i det lilla bostadsområdet Jakriborg i Hjärup, så har jag inte förrän nu noterat de fantastiskt fina rosenbuskarna som blommar ut här på somrarna. Eller så har jag glömt det. Eller så de inte blommat ut förrän nu. Jag vet inte, skitsamma. I tisdags den andre juli, när aftonsolen sken över Jakriborg, skyndade jag mig ut med kameran i högsta hugg för att föreviga rosorna innan de hunnit blomma över. Nedan är några av bilderna.

 

Balkongröjning

Balkongröjning

Idag bestämde jag mig för att vårat hem behöver röjas upp lite. Jag har varit ute med en massa återvinningssopor och tagit in tomatplantorna i köket eftersom de höll på att frysa ihjäl ute på balkongen. Det börjar verkligen bli kallt nu. Usch 🙁

Jag passade även på att röja och städa ute på balkongen, tömt alla blomlådor på vissna blommor och rötter och rört om i jorden så att de är klara att användas nästa gång det ska planteras något. Balkongen är nu städat och allt står snyggt i ordning. Nästa aktivitet blir att sätta upp julbelysning på balkongräcket men det är ju ett tag kvar tills dess i alla fall.

Balkongröjning

Visst blev det ordning och reda?

Upptäckte när jag sprang mellan köket och balkongen att min Saint Pualia blommade så fint igen så jag tog ett kort på den.

 

Saint Paulia

A sitter i skolan och jobbar till sent idag så jag får äta middag själv. Det blir raggmunkar, fläsk och lingonsylt, äkta husmanskost! Imorgon ska jag minsann masa mig iväg till gymmet igen. Har ju inte kunnat gå dit medan jag varit förkyld och sen har jag ju jobbat lite, men nu ska här tränas igen! Resten av fredagen ska ägnas åt projektarbete i systemeringskursen. Lite tung med skolarbete så där på en fredag men måste man så måste man.

Andra bloggar om:

Blommor och bin…i alla fall blommor

Blommor och bin…i alla fall blommor

Nu har jag varit ute och fotat lite i vårat bostadsområde; krypit i gräset och troligen sett riktigt fånig ut. Det blev en vända med normalzoomen och en vända med telezoomen, eftersom jag inte orkade konka med väskan.

För övrigt vill jag ha ett makroobjektiv eller en närbildslins. Tror nog att jag kommer att skaffa en närbildslins först eftersom de är lite billigare än ett makro. Det blir inte så bra närbilder med normalzoom, jag kommer inte så nära som jag skulle vilja. Jag försökte kompensera detta genom att använda telezoomen och befinna mig längre från motivet men det var inte helt optimalt det heller och det kändes lite skakigt.

Det blev några fina och färgstarka bilder i alla fall.

 

Dags för pizzalunch!

Andra bloggar om: , , ,

Påsken är glad och solig!

Påsken är glad och solig!

Sitter och morgonsurfar lite innan det är dags att kicka igång dagen. Eller morgonsurfar förresten, det är ju eftermiddag nu.

Ute skiner solen och man blir glad bara av att titta ut. Det enda som är synd är att det inte blivit så grönt ute än. Men fortsätter vädret så här så blir det nog det snart.

Tänkte att jag skulle ta mig ut och fota lite vårtecken efter frukosten, eller snarare brunchen. Det brukar växa en massa vitsippor i den branta sluttningen ner mot Runstavsgatan. Igår slängde jag tulpanerna som jag köpte i förra veckan, de som är i headern. De började verkligen se deppiga ut så det var dags för dem att åka till tulpanhimlen. Här är i alla fall ett litet collage av bilder som jag tog på tulpanerna förra helgen då de var som finast:

Tulpanmix

 

Andra bloggar om: , , , ,

Äntligen sovmorgon!

Nu har det gått ungefär 45 minuter av lördagen den 28:e mars. Har ju inte gått och lagt mig än men är mer eller mindre på väg. Fredagskvällen har vi firat med chicken fajitas, tortillachips och en massa grönsaker. Gott, gott, gott! Perfekt fredagsmat! Till maten blev det lite Battlestar Galactica (så klart) och ett avsnitt blev snabbt till fyra.

Idag har det inte hänt mycket förutom att vi återigen vaknade upp i ett vinterland. Vintern verkar vägra att släppa sina klor om oss, så fort man tror att våren är på väg på allvar så trillar det ner en massa snö som blir till slask och som dödar alla ens vårkänslor. Det är lite svårt att tänka sig att vi går över till sommartid på söndag, eller hur?

Igår kändes det verkligen vårigt i stan. I Kungsparken och Vasaparken hade det börjat titta upp en massa blommor i gräset, eller så var de ditplacerade, och det var verkligen jättefint! Jag blev så sugen på att ge mig ut och fota. Men så blev det kallare till kvällen och så började det snöa och resten vet vi alla. Snön blev till vatten som rann bort och nu regnar det. Så meningslöst! Men vädret har väl inte alltid någon mening?

Nu ska jag krypa ner i sängen och njuta av det är helg. God natt!

Andra bloggar om: , , ,

Pin It on Pinterest