Klar!

Nu har jag även lämnat in slutprojektet i kursen vektorgrafik och animering. Väldans skönt! Nu borde läsperiod två vara avklarad om jag inte får krav på att göra komplettering på slutprojektet i animeringskursen eller hemtentan i kodningskursen. Men båda uppgifterna har känts väldigt bra och jag är väldigt nöjd och den känslan ska man lita på.

Nu ska jag poppa mig lite popcorn och sätta mig och kolla på en film. Det är jag värd!

Andra bloggar om: ,

Hemtentadags!

Har precis börjat med hemtentan i kursen Kodningsspråk och HTML. Den går ut på att man ska göra en relativt enkel webbplats där användaren ska kunna välja en ort och få väderinformation om orten med hjälp av JavaScript. Mitt första intryck var “Oj…” men efter att ha läst i genom tentan en och till och med ett par gånger till så började det klia i fingrarna och jag insåg att det nog inte skulle bli så svårt.

Tentan ska vara färdig och inlämnad senast kl 18:15 imorgon. Så varför sitter jag här på bloggen och babblar då?

Andra bloggar om: , ,

Den första adventen

Den första adventen

…är visserligen över nu eftersom klockan passerat tolv. Jag tänkte dock att jag skulle lägga upp lite bilder som jag tagit under dagen då de första julgrejerna åkte fram idag. Har också hunnit städa lite även om dammsugning och torkning av golven är kvar. Det börjar i alla fall kännas lite julmysigt här hemma. 

1a Adventcollage

Förutom första advent så har det inte hänt så mycket i helgen. Jag hade tänkt att jag skulle fixa lite med skolarbete men så blev det inte. Jag väntar fortfarande på resultatet från de både hemtentorna men jag förväntar mig att det kommer nu i veckan eftersom tidsfristen för rättningen (15 arbetsdagar) gick ut i fredags. Vad som också är lite jobbigt är jag redan lyckats missa den första labbuppgiften och även den första examinationsuppgiften i kursen Vektorgrafik och animering, på grund av att jag och min projektpartner fick retur på vår projektrapport och därmed fick ägna en del åt att fixa rapporten istället för att koncentrera oss på de nya kurserna. Tyvärr är jag sådan att jag har svårt för att gräva ner mig i nya uppgifter innan de som jag börjat på först är avslutade, och dessutom inte är helt klara på grund av krav på kompletteringar. Bleh! Jag hatar att ligga efter! Nu i veckan får det bli ett seriöst tag i kragen för mig!

Andra bloggar om: , ,

On edge…

Det har nu gått ett par veckor sedan A skrev sina senaste tentor. Vi har båda varit lite nervösa sen dess. Både på gott och ont eftersom resultatet antingen innebär att vi kommer att få leva med ansträngd ekonomi i ytterligare två månader till, alltså till nästa tentaperiod, eller att våran kassa ekonomi äntligen löser sig. Allt beroende på tentaresultatet.

Det hela ställdes lite på sin spets igår och gjorde väntan om möjligt ännu mer spänd. Ett av resultaten kom tillbaka, negativt. Det var den tenta som A upplevde som den som gått sämst. Den andra han skrev tyckte han kändes väldigt bra. Men den känslan är bland det mest svekfulla som finns, det känner nog alla igen som skrivit tentor ett flertal gånger. Vi försöker båda att inte ta ut något i förskott och vi planerar verkligen inga lyxigare inköp än mat, men vi hoppas ju båda att det äntligen ska bli ett slut på det här!

Ett tentaresultat kvar. Så nära men samtidigt ändå så långt bort…

Andra bloggar om: , , ,

Färdig!

Hemtentan är färdig! Så skönt! Nu behöver jag inte tänka på den imorgon. Jag har inte skickat in den än men jag ska sova lite på det hela tills imorgon och sen titta på den en sista gång innan jag skickar in den imorgon eftermiddag. Det kan ju hända att jag hittar några stavfel eller någonting som jag inte är riktigt nöjd med. Finslipning går ju alltid att göra.

Detta ska jag fira med att baka en kaka. 🙂

Andra bloggar om: ,

Pin It on Pinterest