Hållplatsutrop? Det sysslar vi inte med i den här stan!

Ungefär så skulle man kunna sammanfatta dagen. Vi var fyra personer som tillsammans åkte tåg till Skövde och mötte upp ytterligare två. Sedan åkte vi buss i några timmar för att undersöka om Västtrafik gjort som dom lovat och fixat automatiska hållplatsutrop på bussarna i Skövde.

Ganska snabbt kunde vi konstatera att så inte var fallet. Vi åkte med några olika linjer, åt olika håll och vid olika tider. Avsaknaden av hållplatsutrop var total. Jag som ändå bott i stan i några år hade ibland ingen aning om var vi befann oss, speciellt då vi var på väg ut till Ryd där jag verkligen inte varit särskilt mycket. Men det gick rätt så bra ändå, även om hållplatsutrop hade hjälpt. Vi insåg dessutom att de hållplatsangivelser som fanns på Västtrafiks reseplanerare inte stämde. Reseplaneraren uppgav avgångstider för bussar vid hållplatser enligt ett bokstavssystem. I verkligheten var systemet numeriskt. Alltså fick vi konsultera den stora elektroniska tavlan mitt på Resecentrums busstorg. På den fanns det faktiskt avgångsutrop. Tack, kära Västtrafik men skämmas ska ni för dåligt infriade löften och dåligt uppdaterad reseplanerare.

Hållplatsutrop är ju inte bara bra för folk som ser dåligt, utan för folk i allmänhet men synskadade i synnerhet. Varför ska det vara så svårt att införa det? Bussarna är ju på flera orter relativt moderna och de nya automatiska systemen gör ju att chaufförerna själva bara behöver aktivera det, och är det verkligen så himla jobbigt?

Nu är jag rätt så trött. A har kommit hem och vi ska snart krypa till sängs. Ska bli så skönt att få sova.

Andra bloggar om: , ,

Utrikes tur och retur

Så har jag varit utomlands i år också, men jag vette sjutton om Danmark egentligen räknas. Jag tycker nog inte det.

Årsmötet som hölls ombord på båten var ganska snabbt överstökad. Kändes mest som att vi åt hela tiden. Brunchbuffé på vägen ut och lätt middagsbuffé på vägen in. Men mat är ju trevligt, även om jag inte är jätteimpad av Stena Lines mat. Kvaliteten är väldigt varierande. Vissa saker är väldigt bra medan annat är så där.

I övrigt finns det nog inte så mycket att säga om dagen. Jag har haft skoj. Trättat folk jag inte träffar så ofta annars och blev tillsammans med tre andra inröstade i styrelsen, även om jag reserverade mig inför att jag kanske inte kommer att sitta kvar på min post verksamhetsåret ut.

Jag tog inte tillfället i akt att handla någon alkoholhaltig dryck heller. Priserna på båten var bara marginellt lägre än priserna i Sverige. Priserna i Danmark var ok men jag kände inte för att göra några större inköp och sen dessutom släpa hem en massa tunga flaskor. Bättre att vänta med det tills vi vet hur det blir med CSN (A har fortfarande inte fått något besked om sin tenta).

Jag köpte dock mörk choklad och ett nytt genomskinligt lippgloss. Choklad är alltid motiverat att köpa och ett nytt lippgloss behövde jag faktsikt. 🙂

Andra bloggar om: , , , ,

En kortis till Danmark

Den här helgen har jag tydligen sålt min själ till Unga Synskadade, en ideell organisation för synskadade ungdomar mellan 12 och 30. Det var inte längesedan jag hade över 10 år kvar som medlem. Nu har de 10 åren krympt till 2.

Jag har inte riktigt känt mig så sugen på att engagera mig i något ideellt arbete på några år. Det har varit så mycket annat; Brighton, högskolestudier, jobb, bostad, förhållanden och sånt. Nu känns det som att lite lagom mycket ideellt arbete kan vara en bra grej, så länge det inte går överstyr och så länge jag klarar av att säga nej till mer att göra. Det är viktigt.

Den här helgen har i alla fall lokalföreningen Unga Synskadade Göteborg sitt årsmöte. Det ska hållas på Stena Danica så det blir en liten kortvisit till Danmark. Det ska bli trevligt. Jag har också, efter lite böner från valberedningen, sagt ja till att sitta med i US Göteborgs styrelse i ett halvår. Jag sa att jag helst inte ville ställa upp alls eftersom jag inte hur det blir med Kanada-projektet ännu. Men då sa valberedningen att jag kunde sitta med i styrelse så länge jag befann mig i landet och det låter ju bra. Verkar inte vara så mycket att göra heller, om man jämför med att sitta med i styrelsen för distrikt Väst. Det har jag gjort några gånger det och blir en del att göra.

Nu ska jag ta hand om tvätten och sen blir det bingen. Kommer att bli så ensamt bara. A är i Stockholm för att bekanta sig med folk i Svenska Hembryggareföreningen. Han ska börja skriva i deras medlemstidning så dom har någon slags kick-off där nu och imorgon ska dom iväg och göra besök på ett ölbryggeri. Hoppas han får skoj. Det kan han behöva. 🙂

Andra bloggar om: , , , ,

Pin It on Pinterest