Vad vi inte glömmer

Även om FRA inte till fullo lyssnar på hela svenska folkets Internet-trafik ännu, och om än bara den som korsar landets gränser (vilket mycket av Internet-trafiken gör idag), vill jag och många med mig passa på att tala för om riksdag, regering och FRA och att denna dag sent kommer att glömmas bort av svenska medborgare. Snart är det val och även om Alliansen kanske hoppas att folk har glömt bort vilka dumheter de drivit igenom den senaste mandatperioden, så finns det många som kommer att påminna dem om det. Jag själv är en av dem.

Som en påminnelse om hur länge FRA-lagen varit gällande lägger jag härmed in denna lilla räknare som håller reda på just detta. Räknaren finns att hämta på StoppaFRAlagen.nu.

Andra bloggar om: , ,

Pirattid = kvalitetstid

Nu har det gått ungefär ett halvår sedan jag engagerade mig i något som hade med piratrörelsen att göra. Hemska tanke men så har det blivit på grund av ett antal skäl som jobb och plugg. Men nu när den första halvan av den första terminen snart är avklarad så känns det som att det är dags att engagera sig igen. Och inte minst på grund av de frågor som varit aktuella den senaste tiden, som exempelvis Telekompaket, samt frågor som inom kort kommer att bli extremt heta, ACTA först och främst.

Just nu sitter jag i en lokal på Övre Husargatan 27 i Gnutiken där ett tjugotal pirater tillsammans med Rick Falkvinge och Anna Troberg diskuterar strategier inför riksdagsvalet 2010. Det finns gott om idéer och mycket vilja till förändring här. Det pratas valfrågor, nya lagsförslag som ACTA, datalagringsdirekt, Stockholmsprogrammet och nya förslaget till regeringsformen. Det pratas också om hur piratpolitiken, istället för att ofta vara mot någonting (FRA, IPRED, datalagringsdirektivet etc), mer prata om de saker som vi är för, alltså att stärka den personliga integriteten, utöka det digitala samhället i form av digitala bibliotek och digitalt tillgänglig samhållsinformation hos stat och myndigheter. Och även lite tjafs om vilket kommunikationsprotokoll som borde användas för att kommunicera inom partiet – Skype eller IRC?

Egentligen har jag inte tid att sitta här, så klart. Jag har två hemtentafrågor kvar som ska vara inne innan tolv. Efter denna lilla gathering är nästa anhalt Ölrepubliken för ett kort besök på deras invigning…och så klart för att kolla in buffén. 😉 Men det har varit ett intressant möte som oavsett tentaresultatet, var kul och väldigt intressant att vara med på.

Andra bloggar om: , , ,

Pin It on Pinterest