Pirattid = kvalitetstid

Nu har det gått ungefär ett halvår sedan jag engagerade mig i något som hade med piratrörelsen att göra. Hemska tanke men så har det blivit på grund av ett antal skäl som jobb och plugg. Men nu när den första halvan av den första terminen snart är avklarad så känns det som att det är dags att engagera sig igen. Och inte minst på grund av de frågor som varit aktuella den senaste tiden, som exempelvis Telekompaket, samt frågor som inom kort kommer att bli extremt heta, ACTA först och främst.

Just nu sitter jag i en lokal på Övre Husargatan 27 i Gnutiken där ett tjugotal pirater tillsammans med Rick Falkvinge och Anna Troberg diskuterar strategier inför riksdagsvalet 2010. Det finns gott om idéer och mycket vilja till förändring här. Det pratas valfrågor, nya lagsförslag som ACTA, datalagringsdirekt, Stockholmsprogrammet och nya förslaget till regeringsformen. Det pratas också om hur piratpolitiken, istället för att ofta vara mot någonting (FRA, IPRED, datalagringsdirektivet etc), mer prata om de saker som vi är för, alltså att stärka den personliga integriteten, utöka det digitala samhället i form av digitala bibliotek och digitalt tillgänglig samhållsinformation hos stat och myndigheter. Och även lite tjafs om vilket kommunikationsprotokoll som borde användas för att kommunicera inom partiet – Skype eller IRC?

Egentligen har jag inte tid att sitta här, så klart. Jag har två hemtentafrågor kvar som ska vara inne innan tolv. Efter denna lilla gathering är nästa anhalt Ölrepubliken för ett kort besök på deras invigning…och så klart för att kolla in buffén. 😉 Men det har varit ett intressant möte som oavsett tentaresultatet, var kul och väldigt intressant att vara med på.

Andra bloggar om: , , ,

1 Comment

  1. JImmy
    Nov 12, 2009

    Hej Sandra!

    FSCONS är nu i helgen, och till det ville Ung Pirat Göteborg skicka ett några stycken som representanter för förbundet, varav det ska främst vara medlemmar vi tror har potential för att fortsätta vara aktiva. En av dessa blev sjuk och är tvungen att hoppa av, och jag kom att hoppa av, därav den sena förfrågningen. Skulle du kunna tänka dig att gå på FSCONS för Ung Pirat Göteborgs räkning? Hitta mer information om konferensen på http://fscons.org

    Svara gärna så snabbt som möjligt!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest