Böckerna kom fram!

Böckerna kom fram!

Nu var det visserligen en vecka sedan de dök upp men böckerna som jag väntade på och började oroa mig för ifall de skulle hinna komma fram eller inte, damp ner i brevlådan förra tisdagen. Tänkte jag skulle visa vilket konstverk till försändelse min bror P lyckats åstadkomma. 🙂

 

 

 

Andra bloggar om: ,

Dagarna går…

…och hemfärden kommer allt närmare. Jag har börjat fundera på hur jag ska få med mig alla pinaler hem. När jag åkte hit hade jag ingen övervikt men det var inte heller gott om plats i väskorna precis. I veckan som kommer ska jag försöka skicka hem en hög tunga böcker, vilket antagligen kommer att bli ganska dyrt men troligen inte $100 per överviktskilo eller vad det nu är de tar på flygplatsen. Sanslösa priser i vilket fall som helst.

Jag har också lyckats jobba bort en del av den stress som jag haft inför att komma hem och som har handlat om allt jag måste göra innan dess. Det mesta av detta har varit relaterat till skolan med dokumentärfilmen som skulle ha varit färdig för över en månad sedan. Den är nu äntligen klar och inlämnad tillsammans med examinationsuppgiften som bestod i att göra en banner med videoinnehåll samt processrapport.

Jag och Don, en kompis som jag håller på att bygga en hemsida åt, har kommit igång med designarbetet så även där ska jag nog, om inte avsluta så åtminstone, kunna presentera något slags resultat innan jag drar.

Det enda stora orosmoln som finns kvar är att min kurslitteratur i IT-rätt, som jag skickade efter från en bokhandel i Trollhättan för snart tre veckor sedan och som min mamma skickat vidare till mig, inte har kommit fram ännu. Har en deadline på fredag och massa att hinna läsa innan så om böckerna och kompendiematerialet inte kommer imorgon så blir det att maila läraren och be att få en nödplan. Har ju trots allt nio timmar att slå ihjäl på planet och fem att slå ihjäl på Schiphol så det tid finns det ju…bara de förbaskade böckerna kommer snart.

Slutligen har jag också börjat planera en avskedsmiddag för de närmaste av mina vänner här. Den kommer att hållas på The Keg i Coquitlam Center den 19:e december. The Keg är egentligen en kedja, vilket ju låter lite så där, men deras mat är grym! Med tanke på att det är rätt nära inpå jul så trodde jag inte att så många skulle ha möjlighet att komma men det ser ut som att vi kommer att bli runt tio pers plus-minus-2 eller så, vilket var fler än vad jag vågat hoppats på. Sen har man ju inte riktigt umgåtts på samma sätt med alla personer man lärt känna heller. Det är ju typ så ens sociala cirkul fungerar.

Andra bloggar om: , ,

En månad kvar

Hur gärna jag än vill undvika att räkna ner tiden så är det så klart svårt, ja nästan omöjligt. Idag är det den 21:e november och det innebär att det är exakt en månad kvar tills jag åker hem. Bleh!

Detta betyder också att istället för att räkna ner månader kan jag ju nu räkna ner veckor, så lite tid är det kvar. Det är så vemodigt men samtidigt vill jag ju inte fokusera för mycket över att sörja över det.

Helgen har varit relativt lugn med ett litet besök till den lokala sportpuben i fredags, där det var relativt dött…men trevligt. Dem har fått in en god Winter Ale som smakar karamell, som att dricka godis så det gäller att hålla reda på hur många man bäljat i sig. Gårdagskvällen spenderades hemma i sällskap med Michelle, hennes vän Katrine och hennes “dejt” Charlie. Vi delade på en flaska vin och hade allmänt trevligt.

Denna dag har jag varit lite mer produktiv och försökt plugga lite i The Linux and Unix Administration Handbook men också träffat Don, som jag just nu håller på att designa en webbplats åt. Han kom hit och jag visade mina idéer och han skissade på en logotyp som ska användas till webbplatsen och de kommande visitkorten som vi också ska försöka fixa innan jag åker. Som vanligt med mig blir ju allt lite i sista minuten. Men med en webplats så gör ju inte det så himla mycket egentligen. Arbetet kan ju fortsätta efter att jag åkt ändå.

Nu i veckan som kommer måste jag bege mig ut och försöka hitta lite tjocka kläder. Det har börjat trilla ner en massa snö här, precis som i Sverige efter vad jag har hört. Inget av det har ännu lagt sig men en halsduk, ett par vantar, en tjockare jacka och ett par rejälare skor hade varit trevligt. Åtminstone det första och det sista. I fredags kväll blev det rejält blött och mina tunna vårboots kunde så klart inte hålla all blötsnö ute så mina fötter var genomdränkta när jag kom hem. Hua!

Nåja, dags att läsa lite och sen lägga sig och hoppas på att vädret blir bra imorgon så att jag kan avsluta mitt filmprojekt som nästintill kommit av sig men som nu nästan är klart…flera veckor efter deadline. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Java och laser

I fredags var ju vi (jag, Michelle, Katrin, Gilles och ett par kompisar till Gilles) till Planetarium och såg en lasershow med musik från Pink Floyds album The Wall. Jag vet inte vad jag hade förväntat mig inför showen men det var mäktigt att få höra låtar som Another Brick in the Wall och Comfortably Numb på hög volym. Men jag var inte jätteimponerad av själva showen. En stjärnhimmel användes som bakgrund och det var mycket cirklar och andra symboler som snurrade runt och hade sig i takt med musiken och tekniken kändes ganska gammal och omodern och någon sa att de tydligen inte uppdaterat showen på typ 20 år så det kanske är dags.

Albumet The Wall handlar ju en del om krig i allmänhet och kalla kriget i synnerhet, droger och Berlin-muren och för att beskriva detta användes mycket bilder med “wall”- och krigs-tema i showen, som komplement till alla cirklar och stjärnor. Det var överlag bra men kändes som sagt lite omodernt.

Efteråt gick vi vidare till puben Fairview där vi betalade en cover fee på $10 för att få komma in och se ett uruselt band spela…eller åtminstone försöka spela. De ägnade 45 minuter åt att försöka koppla in sina instrument och att stämma desamma. När de sedan började spela gjorde det nästan ont i både kropp och själ att lyssna så vi tröttnade och gick därifrån och åkte hemåt istället och tittade in en snabbis på Boone County Country Club (!) som ligger inom gångavstånd från där vi bor. Man kan säga vad man vill om country, men banden kan åtminstone spela och gör det bra även om jag inte är jätteförtjust i genrern. Finns hur som helst mycket värre saker att lyssna på. Dansband, exempelvis.

Nu sitter jag och kliar mig i huvudet och försöker få ihop den sista inlämningsuppgiften i Java-kursen. Det går sådär. Någonting kommer jag i alla fall ha att lämna in men jag har fortfarande en del små problem att lösa och jag vet ju att ju flitigare jag är, desto snabbare blir det klart.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Dags att bli produktiv

Den här veckan är det tänkt att jag ska hinna spela in och redigera den film som jag försökt planera de senaste veckorna, i kursen Digital Videoredigering. Det ska bli en dokumentärfilm om Michelle som konstnär och hennes stenskulpturer, är det tänkt. Det svåra just nu är att få Michelle att läsa igenom SOTS:en (Synopsis, Outline, Treatment, Storyboard). Hon är rätt upptagen med ungar och allt och så hon har inte riktigt haft tid och ro att kolla på upplägget av filmen. Ska försöka påminna llte försiktigt ikväll igen så att vi kanske kan diskutera igenom det imorgon eller så och sen börja filma. Jag tror inte att det kommer ta så lång tid med själva inspelningen eftersom jag det mesta relativt klart i huvudet men sen är det ju det där med vädret. Vi ska försöka spela in i Michelles trädgård men all grönska som bakgrund men det blir svårt om det regnar…

Nåja, det ordnar sig nog. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Pin It on Pinterest