It’s alive!

Även detta inlägg är ganska ointressant för alla som inte är väldigt intresserad av datorer och hårdvara!

Det är svårt att tänka sig att man kan vara glad över att Windows startar igen men det gör det och det är faktiskt lite tacksam för! Det blir lite nervöst när saker inte går som man tänkt. Grub har återuppstått och Windows och Linux startar utan problem. *andas ut*

Nu ska jag strax fixa en diskett med drivrutiner till RAID-kortet. Sen får jag se om jag orkar försöka ominstallera Windows igen eller om jag gör det imorgon istället. Vem vet, om saker fortsätter strula så kanske jag får göra om allting igen. Måttligt sugen på det… :/

Strul med datorn…

Sov riktigt länge idag. Lite konstigt för så himla sent blev det inte igår. Kanske är lite trött efter att ha haft lite oregelbunden dygnsrytm de senaste dagarna…

Den som inte är så intresserad av datorer, hårdvara och operativsystem lär inte vara så road av detta inlägg.

Hur som helst, när jag kommit upp bestämde jag mig för att ominstallera min dator (för det är ju så himla roligt!). Det börjar bli lite trångt på den hårddisk där operativsystemet är installerat då jag har både Windows XP och Ubuntu inlagd på samma hårddisk. Just nu minns jag inte ens hur stor den är men den räcker i alla fall inte till. Jag tänkte ta bort Linux (alltså Ubuntu) och bara ha Windows tills att jag har råd med en ny större disk. Windows behöver dessutom ominstalleras för vissa program vill gärna hänga sig rätt ofta. Det är rätt bra att ominstallera någon gång ibland för att verkligen rensa och få en ny fräsch installation.

Tyvärr bar jag mig väldigt klantigt åt och tog bort båda Linux- (alltså Ubuntu)partitionerna direkt från Windows. Då försvann även Grub. Grub är ett litet program som går igång innan något av operativsystemen och i vilket man kan välja vilket OS man vill köra. Eftersom det nu försvann så kunde inte Windows heller startas. Smart!

Ett annat problem inträffade då jag skulle lägga in Windows på nytt. Installationsprogrammet stötte på ett problem och kunde inte fortsätta. Något stod inte rätt till med hårdvarukonfigurationen. Så typiskt Windows att hänga upp sig på sånt! Troligen är det ett RAID-kort som behöver drivrutiner under installationen. Bökigt! Man blir så trött!

Nu håller jag precis på att lägga in Ubuntu igen så att jag återfår Grub och förhoppningsvis kan starta Windows igen. Sen ska jag försöka hitta drivisar till RAID-kortet så att Windows-installationen kanske fortsätter som den ska.

Jag är rätt tacksam för att jag hade min jobbdator kvar hemma. Annars hade jag känt mig lite isolerad nu. 😉 Hade dessutom inte kunna hämta hem nya Ubuntu så då hade jag fått vänta till A kommit hem.

Nåja… Fortsätta med installationen… Och inte glömma att andas lugnt och regelbundet och inte få nervsammanbrott. 😉

Pin It on Pinterest