Jag och min dygnsrytm

Idag har jag varit här i Kanada i exakt en månad och jag har redan lyckats vända på min dygnsrytm. Somnar inte förrän runt tre och går upp vid tolv. Det beror ju till stor del på att jag inte har något jobb ännu och inte har några fasta tider att rätta mig efter men jag jag gillar det riktigt ändå. Hela dagen försvinner ju och man hinner egentligen inte med någonting. Detta måste ändras!

Andra bloggar om: ,

En jävla morgon

Denna dag började inte på det bästa av sätt. Att åka runt hela stan och jaga en specifik spårvagn med en viss påse ombord var inte riktigt vad jag hade tänkt ägna morgonen åt.

När jag gick av spårvagnen på Gamlestadstorget, för att byta till en 9:a mot Kungssten, hann jag flera steg innan jag insåg att något inte stod rätt till. Jag tittade ner på min händer och upptäckte att jag inte längre bar med mig den påse som jag hade haft med mig hemifrån. Den innehöll egentligen inget av värde men en del saker som jag har viss nytta av just nu: PHP-boken, röstkort, postavi på ett paket jag ska hämta på posten samt en chokladkaka med Anton Berg’s 60%:iga choklad.

Jag funderade en på stund på alternativen. Först tänkte jag ta första bästa vagn till Centralstationen för att sedan byta till en 1:a eller en 3:a för att vid Ullevi Norra hinna ifatt den 6:a som jag precis gått av, och som nu försvann i fjärran mot Olskroken och Svingeln. Sen insåg jag att jag nog inte skulle hinna till Ullevi före 6:an. Jag tog då nästa vagn till Centralstationen, gick in på Tidpunkten och skaffade mig en tidtabell för 6:ans linje och sprang sedan ifatt en 11:a som precis skulle lämna Centralstationens hållplats. Chansen att hinna fram till Järntorget före den 6:a som jag glömt kvar påsen på, kändes som ett realistiskt försök att återfå mina grejer.

Men när jag väl tagit mig till Järntorget och stod där och väntade, så ringde telefonen. Jag svarade och en trevlig kille berättade att han hittat min påse och tagit den med till Medicanareberget och Sahlgrenska Akademin. Han sa att han lämnat in påsen på recepetionen där och att det bara var för mig att hämta den.

Vilka människor det finns, som orkar ta med sig någon annans grejer och dessutom leta reda på rätt telefonnummer! Jag är ju knappast ensam om att ha mitt namn i den här stan! Jag tackade honom ur djupet av mitt hjärta, sprang in på Pressbyrån och köpte en liten ask After Eight. En vild chansning. Den snälle killen kanske inte ens gillar choklad, men det är tanken som räknas. Och jag vill att personer som bryr sig ska veta att det lönar sig att bry sig. Det har det i alla fall gjort för mig då jag återlämnat saker som jag hittat.

Jag begav mig till Medicinareberget och Sahlgrenska Akademin. Det var lite besvärligt att hitta då jag aldrig tidigade haft något ärende till just det området, men med lite vägledning från förbipasserande hjälpte mig att hitta rätt. Kvinnan i receptionen var trevlig och snäll och visste direkt vem jag var. Jag gav henne asken med AfterEight och bad henne ge den till den snälle killen när han kom tillbaka. När jag gick från Akademin skickade jag ett SMS till det nummer som han ringt mig ifrån och skrev att han skulle ta vägen förbi receptionen på väg hem.

Nu sitter jag på jobbet och försöker motivera mig att jobba trots en intensiv huvudvärk och en trötthet som inte är av denna värld. På grund av påsincidenten blev det så klart inget av träningen imorse. All tid för det försvann men jag gick ändå till gymmet och duschade och tvättade håret. Jag gjorde ju inte det imorse eftersom jag hade räknat med att spendera morgonen på gymmet.

Jag undra vad mer som hinner hända den här dagen…?

Andra bloggar om: , , ,

Mitt skafferi är trasigt!

Ett skafferi utan nudlar är ett trasigt skafferi, precis som mitt just nu är. Nudlarna var jätteslut! Det fick bli en andra frukost med fil och flingor istället.

Kass…

Andra bloggar om:

En helg till, tack!

Jag tror inte att jag var riktigt redo för måndag och en ny vecka. Jag vill ha en helg till…minst. Någon som har en att skänka mig? 🙂

Jag ska bättra mig med bloggandet de närmaste dagarna. Idag har det helt enkelt inte hänt något att skriva om. Måndag helt enkelt, varken mer eller mindre.

Dags för skönhetssömnen…

Andra bloggar om: ,

Ett inlägg om ingenting

Jag ber om ursäkt för att min blogg varit ointressantare än vanligt de senaste dagarna. Denna dag blir tyvärr precis lika tråkig som gårddagen. Det har varit något av en händelserik men inte helt lätt dag. Jag återkommer till detta typ imorgon eller så.

God natt!

Andra bloggar om:

Pin It on Pinterest