En jävla morgon

Denna dag började inte på det bästa av sätt. Att åka runt hela stan och jaga en specifik spårvagn med en viss påse ombord var inte riktigt vad jag hade tänkt ägna morgonen åt.

När jag gick av spårvagnen på Gamlestadstorget, för att byta till en 9:a mot Kungssten, hann jag flera steg innan jag insåg att något inte stod rätt till. Jag tittade ner på min händer och upptäckte att jag inte längre bar med mig den påse som jag hade haft med mig hemifrån. Den innehöll egentligen inget av värde men en del saker som jag har viss nytta av just nu: PHP-boken, röstkort, postavi på ett paket jag ska hämta på posten samt en chokladkaka med Anton Berg’s 60%:iga choklad.

Jag funderade en på stund på alternativen. Först tänkte jag ta första bästa vagn till Centralstationen för att sedan byta till en 1:a eller en 3:a för att vid Ullevi Norra hinna ifatt den 6:a som jag precis gått av, och som nu försvann i fjärran mot Olskroken och Svingeln. Sen insåg jag att jag nog inte skulle hinna till Ullevi före 6:an. Jag tog då nästa vagn till Centralstationen, gick in på Tidpunkten och skaffade mig en tidtabell för 6:ans linje och sprang sedan ifatt en 11:a som precis skulle lämna Centralstationens hållplats. Chansen att hinna fram till Järntorget före den 6:a som jag glömt kvar påsen på, kändes som ett realistiskt försök att återfå mina grejer.

Men när jag väl tagit mig till Järntorget och stod där och väntade, så ringde telefonen. Jag svarade och en trevlig kille berättade att han hittat min påse och tagit den med till Medicanareberget och Sahlgrenska Akademin. Han sa att han lämnat in påsen på recepetionen där och att det bara var för mig att hämta den.

Vilka människor det finns, som orkar ta med sig någon annans grejer och dessutom leta reda på rätt telefonnummer! Jag är ju knappast ensam om att ha mitt namn i den här stan! Jag tackade honom ur djupet av mitt hjärta, sprang in på Pressbyrån och köpte en liten ask After Eight. En vild chansning. Den snälle killen kanske inte ens gillar choklad, men det är tanken som räknas. Och jag vill att personer som bryr sig ska veta att det lönar sig att bry sig. Det har det i alla fall gjort för mig då jag återlämnat saker som jag hittat.

Jag begav mig till Medicinareberget och Sahlgrenska Akademin. Det var lite besvärligt att hitta då jag aldrig tidigade haft något ärende till just det området, men med lite vägledning från förbipasserande hjälpte mig att hitta rätt. Kvinnan i receptionen var trevlig och snäll och visste direkt vem jag var. Jag gav henne asken med AfterEight och bad henne ge den till den snälle killen när han kom tillbaka. När jag gick från Akademin skickade jag ett SMS till det nummer som han ringt mig ifrån och skrev att han skulle ta vägen förbi receptionen på väg hem.

Nu sitter jag på jobbet och försöker motivera mig att jobba trots en intensiv huvudvärk och en trötthet som inte är av denna värld. På grund av påsincidenten blev det så klart inget av träningen imorse. All tid för det försvann men jag gick ändå till gymmet och duschade och tvättade håret. Jag gjorde ju inte det imorse eftersom jag hade räknat med att spendera morgonen på gymmet.

Jag undra vad mer som hinner hända den här dagen…?

Andra bloggar om: , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest