Kunskapens Bologna

Kunskapens Bologna

Resans sista stopp, innan det var dags att bege sig till flygplatsen, var i Bologna. Staden är en av Italiens äldsta städer och är nog mest kända för att världens äldsta universitet finns där. Dock används inte längre byggnaden Archiginnasio of Bologna, på bilden nedan, som universitetsbyggnad. Staden är även känd för den s k Bolognaprocessen som innebar att 47 länder inom Europa samarbetade för att harmonisera högskoleutbildning för att underlätta rörligheten för studenter och universitetspersonal inom Europa och som genomfördes i Sverige 2007.

Bologna är även lite känt för sina långa arkader. Det regnar ofta i staden och tack vare arkaderna kan italienarna gå på stan och shoppa utan att bli blöta. Arkader kan ses lite varstans i Italien men i Bologna finns de att se överallt.

 

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest