Colle Verde Vineyards

Colle Verde Vineyards

Resan till Toscana innehåll bl a ett besök till en ekologisk och biodynamisk vingård och olivodling. Vingården var belägen ganska högt över havsytan med en fantastisk utsikt ner mot dalen och mycket grönska runt omkring. Vid besöket fick vi provsmaka gårdens egen olivolja. Vi bjöds också på lunch till vilken gårdens vita och röda viner serverades, samt dessertvin till den avslutande osten. Jag köpte med mig en flaska vitt vin samt några flaskor olivolja från gårdsbutiken. Olivoljan är det riktigt mycket smak i, vilket passar bra till tomater och mozarella. Visste du förresten att färgen på olivoljan är helt ointressant, att riktigt bra olivolja inte luktar oliver utan nyklippt gräs och oliverna från ett olivträd kan pressas till ca två liter olivolja?

På hemvägen åkte vi förbi byn Collodi där en staty rests som hyllning till sagan om Pinocchio och författaren Carlo Collodi.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest