Viva Toscana!

Viva Toscana!

I juli sommaren 2014 besökte jag för första gången i livet Italien, närmare bestämt Toscana. I synnerhet Florens har varit en stad som jag under flera år har velat besöka, efter att ha läst om staden i skönlitteratur och sett vyer från staden på film. Det är ofta så jag får intryck av nya platser, och som jag efter att ha läst in mig om platserna, får för mig att jag vill besöka.

Resan till Toscana tog sin början på samma ort som den slutade, nämligen Bologna men vi bodde i den lilla staden Montecatini Terme som ligger drygt två timmars bussresa från Bolognas flygplats och en knapp timmes resa med tåg nordväst om Florens. På det hela taget var det en mycket bra resa; välplanerad och innehållsrik, men jag känner mig verkligen inte mätt på Italien och Florens vill jag väldigt gärna besöka igen eftersom en knapp dag i staden inte på långa vägar är tillräckligt för att hinna se allt som finns att se.

Bilderna nedanför är från resan från flygplatsen till Montecatini Terme och blandade bilder från staden samt några bilder från Viareggio som vi besökte dagen innan hemresan för att hinna tillbringa lite tid på stranden. För att se bilder från Lucca, Florens, vingården och Bologna, klicka på länkarna nedanför för att komma till de separata sidorna om respektive stad.

Lucca

Florens

Colle Verde Vineyards

Bologna

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest