Om intervjun

Nu har det nästan gått en vecka sedan jag hade intevjun på Sears Portrait Studio på Sears i Burnaby. Tyvärr så misslyckades jag dock med löftet att inte vänta ännu en halv månad med att blogga igen… Att det ska vara så svårt… 🙂

Hur som helst så kändes det som att intevjun gick bra. Jag fick några knepiga frågor om hur jag skulle hantera olika situationer, min erfarenhet av försäljning, av att jobba med barn och erfarenhet av fotografering. Det kändes bra att jag hade mer eller mindre erfarenhet av allt detta och att jag kunde svara relativt utvecklande på frågorna dessutom. Dock verkar det inte som att de har direkt bråttom att anställa då de lovade att höra av sig om ett par veckor. De hade många de skulle intervjua så därmed tuff konkurrens.

Jag försöker att inte tänka så mycket på det här fotografjobbet och tar det som det kommer då de hör av sig…om de hör av sig. Jag har ägnat mig åt skolan i ett par veckor nu men det känns som att det börjar bli dags att ta en ny vända med jobbsökandet igen. Har inte hört ett ljud från någon av rekryteringsfirmorna som jag kontaktat så den här veckan ska jag ringa runt till dem och höra efter vad som händer och ifall inget alls verkar hända, fråga ifall de har några råd till mig gällande CV och sådant. Det borde ju ligga i deras intresse att förmedla ett jobb till mig eftersom de får en liten andel av min lön.

Jag försöker också att vänja mig vid tanken att jag kanske kommer att lämna Kanada utan att ha fått jobba något alls. Det är inte en tanke som känns speciellt inspirerande, jag vill ju verkligen det här. Men vad som eventuellt kan bli en liten bonus, eller tröst elle rhur man nu väljer att se det, är att jag under helgen fått två uppdrag att bygga två olika webbplatser för ett par företag här i Coquitlam, vilket så klart är väldigt välkommet. Jag behöver all erfarenhet jag kan få för att utvidga min portfolio. Men innan jag börjar jobba med dessa nya projekt har jag ett annat projekt som jag bara måste få klart och som ger mig dåligt samvete så fort jag tänker på det. First thing first!

Andra bloggar om: , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest