Lite medvind

Jag vet, jag är så lam! Nu var det en halv månad sedan jag bloggade senast. Pinsamt! Men här kommer iaf lite uppdatering. Det har varit fortsatt dött på jobbfronten och jag har nu tagit en liten paus från allt vad jobbsökande innebär och ägnar mig lite åt skolan istället. När man söker jobb så intensivt som jag gjort de senaste veckorna blir man också erhört trött på det till slut och då är det enda vettiga att göra att lägga det lite åt sidan och ägna sig åt någonting annat och därmed få lite distans till det hela. Imorgon kommer första utbetalningen från CSN så jag svälter iaf inte ihjäl. 🙂

Något överraskande ringde mobilen igår (måndag) och jag väntade mig ett samtal av en dator från något skumt lurendrejeriföretag. Men det var det inte. Det var en riktig fysisk person som ringde och frågade om jag ville komma på intervju hos Sears nästa tisdag. Naturligtvis vill jag ju det! Först trodde att det var via något av de rekryteringsagenturer som jag kontaktat men efter lite funderande insåg att det gällde ett jobb som porträtt-fotograf på Sears Portrait Studio. Sears är ett stort företag som driver varuhus här och de har tydligen fotostudior i vissa av varuhusen dit man kan gå för att ta porträtt inför högtider så som jul och liknande. Jag såg deras ad på Craigs List för ett par veckor sedan och sökte det men la inte någon större energi på att förfina mitt CV särskilt mycket just inför det jobbet. Sedan glömde jag mer eller mindre bort det och väntade mig absolut inte något samtal från dem.

Men det ska bli väldigt spännande att få gå på intervju igen och ha möjligheten att få jobba med fotografering. Iiiihhh 🙂 Intervjun är nästa tisdag och varuhuset ligger i stadsdelen som ligger granne med den stadsdel som jag bor i så det är relativt nära.

I förra veckan blev även min webbanalys och webbdesign, som båda utgjorde examintionsuppgiften i kursen Grafisk design för Internet, godkända och med det har jag nu fått alla 60 hp för första året registrerade. Det har nog aldrig hänt mig förr att jag tagit alla poäng som jag läst under ett läsår, brukar alltid ha kurser som släpar. Nu kan jag koncentrera mig på det nya läsåret och de två första kurserna är båda relativt omfattande…verkar det som iaf; grundläggande programmering med ett objektorienterat språk samt digital videoproduktion.

Har ju lovat att lägga ut bilder från English Bay och dit har vi dessutom hunnit åka ännu en gång. I helgen som gick var vi även till Keats Island en gång till. Denna gång hölls det fest med massor av rökt lax för de inbjudna på ön. Värdarna och ägarna av huset där festen hölls har natives, det som vissa nog skulle kalla indianer, i sin släkt vilket ger dem rätten att jaga så mycket lax de vill till skillnad från “vita” eller invandrade kanadensare som måste ha mostsvarande fiskekort eller liknande för att ha rätt att fiska och då inte hur mycket som helst.

Efter middagen var det karaoke för hela slanten. Både Michelle och hennes äldsta dotter E sjöng ett par sånger var. Själv höll jag mig ifrån att sjunga utan nöjde mig med att bara lyssna men det var väldigt roligt det med. Har faktiskt aldrig provat karaoke, det kanske man borde… Mitt problem är att jag inte vet ifall jag skulle se låttexterna och den skärm som användes på Keats Island var inte särskilt stor. Nåja, får bli en annan gång.

Har inte hunnit eller orkat välja ut vilka bilder jag ska lägga ut så det får bli senare…men troligen innan ännu en halv månad hunnit gå igen. 🙂

[tags]Canadian Natives, English Bay, Keats Island, Karaoke, Sears[tags]

3 Comments

 1. mariabj
  Sep 6, 2010

  Wow, intervju – och som fotograf! Jättecoolt juh, du måste berätta hur det går/gick!
  Och så får du lägga upp bilderna. Och grattis till de 60 hp:na, det är riktigt bra jobbat!

  Många kramar!

  • Sandra
   Sep 6, 2010

   Tack 🙂 Ja, det känns himla roligt, även om det bara är en intervju. Försöker att inte ha så höga förväntningar men det är ju verkligen ett jobb som hade varit skitskoj att ha, även om jag inte hade tänkt jobba med fotografering professionellt. Börjar bli nervös++ 🙂 Ska absolut berätta om hur det gick.

   Kram!

 2. Johan Kardell
  Sep 10, 2010

  Vi håller tummarna för dig 🙂

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest