Rocky Point och English Bay

Rocky Point och English Bay

Den här veckan har jag fått se ett par nya platser i stan som jag dittills inte besökt. I måndags var det väldigt fint väder här i stan så vi (jag, Michelle, E och A) fixade en snabb middag och packade ner lite frukt och åkte sen till Rocky Point Park där vi spenderade ett par timmar med att strosa runt i parken, njuta av vädret och utsikten över vattnet och ägna oss åt fritt valda aktiviteter. Jag fotograferade (doh!), barnen lekte på lekplatsen och Michelle putsade en stenskulptur som nu är på god väg att bli klar. Ett väldigt trevligt sätt att spendera en måndagskväll!

Igår, då det var tisdag, hade jag en intervju till ett jobb på Caffe Artigiano på 853 West Broadway. Det var inte på något sätt något inbokat möte utan en on-the-spot opportunity till ett jobb som barista. Ingen förkunskap eller erfarenheter från tidigare jobb som barista behövdes, allt man behövde göra var att dyka upp på intervjun…och så klart att bli utvald att komma på vidare intervju. Det kändes som att det gick väldigt bra men jag tror inte att jag blev utvald, kanske för att jag sa att jag bara har ett working holiday permit och de sökte egentligen någon för en längre anställning. De skulle i så fall ha ringt idag mellan 16 och 17 och ingen har ringt så jag antar att jag kan sluta vänta ganska snart. Klockan är just nu tjugo över fem. Men det är bara att bita ihop och fortsätta söka jobb. Har sökt några jobb inom webbdesign samt ett, dock bara extrajobb, på pappershandeln Staples som ligger väldigt nära området där jag bor. Men jag ger mig inte, ett jobb ska jag ha!

Innan min intervju var vi till ett ställe där Michelle brukar köpa de stenar som hon gör sina skulpturer av. Det var en lagerlokal i en källare under en inspelningsstudio där killen som drev stenförsäljningen hade stora behållare med sten av olika sorter och storlekar. Det tog en stund för henne att hitta en bra sten med potential nog att kunna förvandlas till ett konstverk men det var ganska intressant att se hur det gick till. I och med besöket på “stenbutiken” träffade vi även Michelles kompis Elanor och vi tog en kaffe tillsammans på Caffe Artigiano efter min intervju. Vi åkte efter det till English Bay, en av stränderna nära både downtown och Stanley Park och vi åt väldigt god sushi på ett ställe nära stranden som Elanor kände till. Efter det satte vi oss och njöt av solen en stund innan det var dags att dra sig hemåt för att möta upp E och A.

Vad gäller sushi så är det nu andra gången på mindre än två veckor som jag ätit sushi här…och dessutom tyckt väldigt mycket om det. Första gången jag någonsin åt sushi var i Sydafrika och jag var inte alls särskilt imponerad. I Sverige har jag ätit sushi max en gång och inte alls tyckt så mycket om det men här finns det verkligen sushi av väldigt bra kvalitet och inte nog med att den är bra, den är dessutom väldigt billig om man jämför med den svenska. 18 bitar för $7! (ca 55 kr) 🙂

Bilderna nedan är från Rocky Point Park och English Bay. Tyvärr åt jag upp sushin innan jag hann fotografera den 😉

Andra bloggar om: , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest