Det här med tillfälligt arbetstillstånd…

…är inte enbart en bra sak, insåg jag idag då jag var klar med intervjun på Caffe Artigiano. Tjejen som intervjuade mig var jättetrevlig och vi snackade en bra stund och allt kändes väldigt bra. Tyvärr gjorde hon det relativt tydligt att just det caféet som höll i intervjuerna troligen inte kommer att anställa folk med tillfälliga arbetstillstånd. En av anledningarna till varför de nyanställer just nu är för att flera av deras nuvarande medarbetare har arbetstillstånd som snart går ut och de vill gärna undvika den situationen. De söker mer permanenta medarbetare som kan vara med och bygga upp verksamheten under en längre period och de behöver veta säkert att man kan stanna ett bra tag. Mitt arbetstillstånd går ju ut i slutet av april nästa år och då kan jag antingen välja att åka hem eller att ansöka om ett permanent tillstånd. Men innan dess vet jag ju inte om jag ens kommer att bli beviljad ett sådant vilket så klart känns ovisst för arbetsgivaren.

Trots detta så sa tjejen som intervjuade mig att caféerna inom kedjan Caffee Artigiano delar resumes och cover letters vilket gör att jag fortfarande har chans för anställning när något av de andra caféerna i stan nyanställer, men det vet man ju inte när det kommer att ske.

Nåja, jag har hela tiden varit beredd på bakslag i jobbsökeriet men det är alltid trist när man får något svart på vitt. På’t igen bara!

Andra bloggar om: , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest