Vulkanutbrott och ändrade planer

Det är helt otroligt hur snabbt de här sista dagarna har gått. Alldeles nyss var det en månad kvar till min resa till Vancouver och idag skulle det ha skett, om inte naturen bestämt annorlunda.

Nu skulle jag egentligen ha landat på Amsterdams flygplats Schiphol om ungefär en halvtimme, jag skulle med andra ord ha suttit på ett flygplan, men det gör jag ju inte. Jag sitter hemma och bloggar och är ganska trött efter gårddagens rätt så sena packning. Ingen har väl vid det här laget missat att ett vulkanutbrott brutit ut på vulkanen Eyja-fjallajökull på Island. Katastrofen är ett faktum. Inga flyg över Sverige eller norra Europa. Samtliga flygplatser är stängda i Sverige och fler och fler flygplatser i Centraleuropa stänger ner sina verksamheter.

Eftersom ingen vet hur länge vulkanutbrottet kommer att hålla på är det heller ingen som vet när flygtrafiken kommer att kunna sätta igång igen. Surt för mig, som hade räknat med en behaglig och spännande resa men jag är samtidigt tacksam för att jag inte kom iväg halvvägs och sitter fast på Amsterdams flygplats på oviss tid. Då är det rena lyxen att ha i princip hur mycket tid på sig som helst, vara färdigpackad och få vänta hemma.

Jag har försökt både KLM och MrJet men utan någon som helst framgång. Jag vill ju gärna kunna boka om biljetterna så fort som möjligt men det vill en massa andra människor också. Jag får helt enkelt vänta och se.

Andra bloggar om: , , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest