Månfotografering

Månfotografering

För ett par veckor sedan skaffade jag ju ett stativ till min kamera. Dock var jag väldigt upptagen med skolarbete just då så jag hade inte riktigt tid att ställa mig och fotografera.

Igår var det fullmåne och vi har en väldigt fin utsikt på månen från våran franska balkong i köket. Så jag passade på att montera upp stativet och ta några bilder på månen med ett träd i förgrunden. Det var lite knepigare än vad jag trodde eftersom det var svårt att få bra skärpa på månens yta. Så här i efterhand inser jag att manuellt fokus kanske hade varit bättre. Förra vintern gjorde jag exakt samma sak, även om jag inte hade något stativ eller systemkamera då utan bara min kompaktkamera, men fick ändå några riktigt bra bilder där man till och med kan se månytans olika nyanser.

Måne 2009

Tagen med kompaktkamera utan stativ 2009.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Måne 2010

Tagen med systemkamera på stativ 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andra bloggar om: ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest