Tillbaka på FSCONS

Nu är det söndag och jag är tillbaka på FSCONS på Lindholmen. Dagen verkade börja med att den första workshopen som jag ville gå på, “HOWTO Get Free Software in Schools”, nästan blev inställd eftersom den ansvarige personen inte verkade dyka upp. En kvart senare efter att workshoppen skulle börja kom han dock inspringandes och muttrade något om att man inte ska åka kollektivt i Göteborg på en söndagförmiddag, vilket jag bara kan hålla med om.

Workshopen är bra och viktig eftersom väldigt mycket pengar skulle sparas i skolan ifall man valde öppen mjukvara istället för att betala flera tusentals kronor för dyra programvarulicenser. Jag tycker dock att det kanske är lite mycket fokus på nätverk än så länge, men tydligen är det oerhört viktigt med ett välbyggt nätverk på en skola för att få allt att flyta på bra och jag ska erkänna att jag inte hade en aning om att det var så pass viktigt.

Andra bloggar om: ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest