Macified!

Macified!

Precis som jag hoppades på så kom min lilla MacBook Pro redan i måndags. Sedan dess har jag helt enkelt varit lite för uppslukad av den för att ha lust och tid att blogga. 🙂

Varje gång man sätter sig vid en dator med ett nytt och något obekant operativsystem, så märker man verkligen hur fast man är i Windows-tänket. Alla referensramar man har kommer verkligen från Windows och ibland kan det ta ett tag att släppa dem…i synnerhet de saker med Windows som man faktiskt, mot all förmodan, tyckte om. Eller ja, det var nog inte Windows i sig, utan snarare vissa applikationer som hade vissa egenskaper som man tagit till sig.

Men på samma gång är det också så skönt att använda något som är så enkelt och samtidigt väl genomtänkt och funktionellt som de flesta funktionerna och verktygen i Mac OSX. Än så länge har jag bara stött på två saker som fått mig att rynka lite på pannan. Det första var att jag till min besvikelse inte kunde ändra storlekar på fonter i OSX, det var synd för även om jag tänkt använda den inbyggda förstoringen en del så kan det vara bra med tydliga fonter då man inte använder förstoring, exemepelvis vid bildredigering i Lightroom eller Photoshop.

Det andra som först gjorde mig lite småirriterad men som jag nu har lärt mig att hantera på ett mycket effektivt sätt, var kalenderprogrammet iCal. iCal är nog ett av de program som Apple, vid en första uppdatering av Snow Leopard, nog får se över lite eftersom programmet kraschade för mig två gånger. Det var inte direkt något kritiskt som fick iCal att balla ur, en väldigt liten och fånig sak till och med, men noll buggar är ju alltid bättre än små buggar. 😉

Jag är än så länge väldigt nöjd med min investering och har idag ägnat mig åt att lägga in musik och ljudböcker i iTunes och synka den nya iPoden samt importera bilder till Lightroom. Det var också en glad överraskning (fast egentligen inte så konstigt) att MacBook:en arbetar snabbare med tunga program som Lightroom, än vad min stationära dator med Windows gör, och den har ändå en hel Gb mer minne. Nu dröjer det hur som helst inte så länge innan jag kommer att ominstallera min stationära dator, slänga ut Windows och lägga in Ubuntu Linux istället. Ska bli underbart!

Hur som helst, här kommer några bilder som jag tog när MacBooken kom och packades upp. 🙂

Ny MacBook Pro

Andra bloggar om: , , , , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest