En vecka sen sist…

Ja, så gick det en vecka till sedan senaste inlägget då. Ibland undrar jag om jag inte borde lägga bloggandet på hyllan ett tag tills jag känner mig lite mer motiverad. Jag får helt enkelt inte tummen ur eller så saknar jag helt inspiration…eller så har jag lite prestationsångest, vilket i sig vore lite underligt eftersom jag inte har bloggen på grund av några som helst prestationsrelaterade orsaker. Jag har en bloggsvacka och vad gör man åt sånt?

Jag verkar också ha tappat fokus helt och hållet på mina politiska hjärtefrågor, det vill säga integritets- och nätneutralitetsfrågorna. Dåligt av mig. Jag har inte skrivit om något som har med det att göra på veckor…ja, månader.

Nu har i alla fall studierna kommit igång på allvar. Jag blev lite tagen på sängen av den väldigt snabbt ökande studietakten. Den ena kursen, introduktion till digital grafik, går än så länge ganska lugnt och sakta fram. Men kursen systemering med användarfokus känns just nu ganska omfattande. Inte riktigt vad jag var beredd på så här tidigt i utbildningen. Innehållet är inget nytt för mig heller, fokuset ligger på användbarhet och jag har läst så mycket användbarhet tidigare så det gör nog att jag känner mig lite slapp.

På söndag ska den andra inlämningsuppgiften i kursen vara färdig och jag började med den först i måndags. Uppgiften går ut på att beskriva och analysera ett grafiskt gränssnitt på ett publik tjänst, utifrån ett användbarhetsperspektiv. Jag gjorde det lätt för mig och valde ett webbaserat gränssnitt, nämligen biljettbokningssystemet på SAS.se, som ju mer jag granskar det verkar vara ganska ogenomtänkt och omständigt.

Neh, nu ska jag sluta gnälla och sätta igång och vara produktiv. Men först lite kärleksmums så kommer allt att kännas lättare.

Andra bloggar om: , , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest