Tillstånd beviljat

Idag kom ett kuvert på posten, som trots sitt anonyma utseende, var ett kuvert som jag mycket väl kände igen. Jag hade själv frankerat och fäst en adresslapp med min adress på det tidigare i våras och jag visste genast varifrån det kom – kanadensiska ambassaden i Stockholm.

Kuvertet var tunt. Det brukar inte vara något gott tecken. Men å andra sidan så visste jag inte vad jag skulle förvänta mig. Jag öppnade det med viss iver och nervositet. Papperet som låg i kuvertet skrynklades till något men såg i övrigt helt intetsägande ut. Jag läste de första raderna som löd:

“Dear Ms Eriksson,

Your application to work in Canada under the Youth Mobility Program has been approved…”

Shit, det är på riktigt. Min ansökan om arbetstillstånd har verkligen blivit beviljad! Intressant sätt att starta dagen på. Jag är fortfarande lite lyrisk men ändå inte riktigt chockad. Men det är svårt att beskriva hur det känns; spänning, rädsla, nervositet, lycka, äventyrslusta – allt på samma gång.

Mitt lilla projekt att åka till Kanada har emellanåt känts ganska avlägset. Jag har dessutom skjutit på det ett bra tag eftersom det kommit upp saker och jag inte fått iväg ansökan till ambassaden. Nu när ansökan är klar och beviljad så känns det både mer verkligt men samtidigt mer overkligt. Det är svårt att beskriva. Nu återstår mer praktiska detaljer; bestämma sig för när jag ska åka, fixa med flygbiljetter, ordna med rätt typ av försäkring, bostad den första veckan innan jag hittat någonstans att hyra ett möblerat rum…

Jag måste också prata med mina paranteser (föräldrar) och förbereda dem lite. Morsan är redan införstådd med att jag vill åka men hon vet inte om att jag ansökt om arbetstillstånd, farsan däremot lär bli en annan historia. Oavsett vad de tycker så tänker jag inte låta den här chansen passera outnyttjad, men det är lättare om de står på min sida.

Nu har klockan börjat skena iväg igen. Dags att starta dagen!

Andra bloggar om: , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest