Även väntan har ett slut

Och ibland mycket snabbare än vad man vågat hoppats på. I tisdags bloggade jag ju om att reservantagningen till högskolor och universitet kommit igång och denna skulle hålla på i upp till 2-3 veckor i värsta fall. Då visste jag inte riktigt hur jag skulle kunna stå ut så länge utan att ens veta om jag skulle få något besked överhuvudtaget.

Men ibland ska man ha tur också, även jag. Precis när jag gett upp hoppet om att få veta någonting i tisdags, landade ett mail från en studieadministratör vid Högskolan Väst i min inkorg. Hon erbjöd mig en utbildningsplats på kurspaketet Webbutveckling 60 hp, som jag sökt som plan B ifall jag inte skulle komma in på Webbmaster-utbildningen. Jag tackade så klart ja men förklarade för studieadministratören att jag även ansökt till Webbmaster. Hon mailade tillbaka dagen efter och skrev att jag då låg som andra reserv till Webbmaster.

Sen dess har det gått några dagar och jag hörde inte något mer. Jag hade precis gett upp hoppet om att få något mer besked den här veckan, då ett mail från en annan studieadministratör landade i inkorgen. Och den här gången var det precis det besked jag ville ha, nämligen om webbmasterutbildningen! Jag kom in, jag kom in, jag kom in! Whoho! *glad*

Vägen från 27:e reserv till antagen är inte så lång trots allt och absolut inte omöjlig. Nu har jag registrerat mig och lämnat studieförsäkran hos CSN och allt sånt. På måndag börjar det! På måndag ska jag också en sväng till Manpower Student igen. Var där även i onsdags för en generell intervju för att bli antagen till deras studentpool. Om man är med i den kan man få kortare jobbuppdrag hos Manpowers kunder, vilket ju är ett utmärkt sätt att knyta kontakter och tjäna lite extra pengar.

Det första uppdraget jag har fått är nu på tisdag. Jag ska då infinna mig på ICA MAXI i Angered kvart i sex på morgonen och inventera varor tills att de öppnar. Låter kanske inte så spännande och det är ju bara en dag men lite pengar ger det ju. Så på måndag ska det skrivas kontrakt och så får jag nog lite mer information om jobbet.

Jag har även ett annat jobb på gång som låter lite spännande. Då jag var på möte med Manpower i onsdags diskuterade jag med killen som intervjuade mig, om ett jobb hos ett företag som behövde någon som kunde Adobe DreamWeaver och uppdatera deras hemsida, samt fixa med fakturor och sånt. Det är ju sysslor som jag gjort förut så det kändes ganska lovande. Ingen från Manpower har ringt ännu, i alla fall inte om just det uppdraget, så jag kanske inte ska hoppas på för mycket, men det hade varit roligt men den typen av jobb iallafall.

Ute är det nästan mörkt nu på grund av alla regnmoln. Jag ska ta tag i mig själv och fortsätta med hemsideprojektet som jag håller på med. Förstår inte riktigt var min motivation tagit vägen bara. Det är nog på grund av bristen på sysselsättning de senaste veckorna som får en att bli lite avtrubbad och håglös. Men det ska det snart bli ändring på!

Andra bloggar om: , , , , ,

2 Comments

  1. mariabj
    Sep 4, 2009

    Grattis! Du kom ju in! Woho!

  2. Sandra
    Sep 4, 2009

    Tack 😀

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest