Söndagskonstigheter

Det är nu måndag och de första semesterdagarna har varit händelserika men slutat på lite överdramatiska sätt, emellanåt. I fredags åkte jag och Å till Slottskogen och satt och myste med lite pastasallad, jordgubbar, skumpa och cider. Vi gick sedan vidare till The Rover där vi avrundade kvällen med ett par öl. När jag sedan satte mig på vagnen för att åka hem kände jag hur skumpan började stig mig åt huvudet. Stundvis trodde jag inte att jag skulle klara att hålla mig vaken innan jag skulle gå av. Men jag stod ut, gick av, gick hem, drack vatten och hade ett samtal med den vita porslinsfotöljen. Skumpa är farliga saker.

I lördags åkte vi ut till Brännö med skärgårdsfärjan. Det är verkligen helt bedårande vackert i skärgården. Vi hittade en liten sandstrand på Brännös västra sida och spenderade några timmar med att bada och sola och titta på måsarna. Hur skönt som helst! Vi insåg sen att vi skulle missa den färja vi hade tänkt ta tillbaka så vi gick till Brännö Wärdshus och provade det lokala ölet Brännöl medan vi väntade på nästa färja. Detta var sannerligen inte mitt sista besök i skärgården under sommaren. Nu har jag fått mersmak och vill ha mer av öar, båtar, måsar, sol och hav!

Igår ringde J, som jag träffat via mitt engagemang i Unga Synskadade. Hon undrade om jag inte var sugen på att hänga med in till stan och titta på bandet Tempus, där en gemensam bekant till oss, spelar. Tyvärr missade vi Tempus men hann se lite av bandet Sencelled som spelade precis efter och som just nu är ute på turné. Jag känner dock att jag måste lyssna lite mer på dom för att kunna göra mig en rättvis uppfattning om vad jag tycker. Jag har svårt att fastna för musik som jag bara lyssnat till en gång.

 

Sencelled

Sencelled på Kungsportsavenyn

Efter spelningen gick jag och J och shoppade lite. J hade iofs redan shoppat lite men eftersom det var rea på H&M så hittade hon så klart mer grejer som hon gillade. Jag köpte bara såna där låga strumpur som är sköna att ha i små tunna sommarskor. Behöver dock handla lite mer underkläder så det blir nog en sväng till in till stan i veckan innan det är dags att ge sig ut och segla på söndag. När vi lämnat H&M gick vi och tog en öl på Källarkrogen på Kungsportsplatsen och bestämde att vi skulle åka hem till var och en och äta lite och sen hänga med M (trummis i Tempus) ut till Askims camping där de båda banden bodde under sin vistelse i Göteborg. Det blev en jättemysig kväll med lite öl, mycket skratt och musik och trevligt umgänge. Både Tempus och Sencelled visade sig bestå av ett härligt gäng jättetrevliga killar, och två tjejer. Jag och J fick till och med ett par singlar med oss hem. Det var Sencelleds nya singlar “The One Night Stand” och en samlingssingel med fem låtar. Ska sätta mig och rippa dom så fort jag orkar.

När jag väl kom hem från Askim började konstiga saker hända. A var hos en kompis i Linnéstan så jag var helt ensam hemma. Jag satte mig framför datorn en stund innan jag la mig och tittade på ett avsnitt av Nip/Tuck. När jag hade tittat i ca 20 minuter började jag känna mig ordentligt trött men envis som jag är ville jag i alla fall avsluta avsnittet och tittade vidare. Mitt i en scen då en kvinna fick en ansiktslyftning började jag plötsligt må illa och fick yrsel. Jag stängde av VLC och insåg att jag var på väg att svimma. Sen blev allt svart och när jag vaknade hade jag märkligt nog inte trillat av stolen utan satt kvar och hängde över ena armstödet med huvudet på våran Brother mulfifunktions-skrivare! Jag mådde illa men vågade inte resa mig upp utan kröp in till badrummet där jag spydde upp allt jag ätit de senaste timmarna. Sen satt jag på badrumsgolvet och skakade en stund. Jag försökte dricka lite vatten, kräktes lite mer och försökte dricka mer vatten. När slutligen vågade resa mig upp var jag helt matt men inte svimfärdig. Jag borstade tänderna och tog med mig en städhink in till sovrummet ifall jag skulle vakna och inte hinna springa till badrummet.

Som tur var behövde jag inte använda hinken under natten utan somnade som en klubbad säl. Jag vaknade när A kom hem med första morgonvagnen och somnade sen om igen och sov till 10 då min chef ringde och behövde fråga om något. Sen ringde jag J och sa att jag inte vågade ta mig in till stan. Vi hade bestämt att vi skulle göra ett försök till att få se Tempus men jag vågade inte chansa. J ska dessutom till Hultsfred på tisdag och vad det än var som jag råkade ut för i natt så ville jag inte riskera att smitta någon.

Så det blidde inget Tempus för mig idag heller. Har inte gjort mycket idag. Mest hållit mig i stillhet, ätit frukost och bokat tvättid. Känner mig lite svag och matt så någon resa till gymmet blir det inte heller.

Om det här bara är början på semestern, hur ska den då sluta?

Andra bloggar om: , , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest