Åh, vad jag vill ha!

Nu har jag spenderat en hel del timmar på Apple’s webbplats. Jag har ganska länge velat köpa en egen MacBook. A har ju alltid haft MacBook och jag har alltid tänkt att jag ska skaffa mig en. Nu ska jag ju snart (förhoppningsvis) bli student igen och Apple erbjuder ganska sjyssta rabatter till studenter under ett par månader in på terminen. Det blir inte jättemycket rabatt om man bara köper en Mac men om man även passar på att köpa en iPod kan man sedan ansöka om rabatt enligt vissa regler (rabatt enligt den amerikanska varianten ges i efterhand) och få tillbaka upp till 1725 kr, för att vara exakt.

Till saken hör även att jag får tillbaka ca 7 000 kr i skatteåterbäring… men tyvärr inte förrän i december och då har Apple’s erbjudande om rabatt tagit slut sedan länge. Jag tänkte därför ta ett litet lån…av mig själv och från den Allemansfond som jag haft i typ 28 år och aldrig ens petat på. Sen stoppar jag skatteåterbäringen direkt tillbaka i Allemansfonden när jag väl får den.

Egentligen är det nog lite dumt att köpa så dyra saker när man dels är arbetslös och dels inte ens vet om man kommer att plugga i höst eller inte. Men OM det blir en Mac så blir det i vilket fall som helst ingen förrän i september, då nya Mac OS X Snow Leopard kommit ut, och innan dess har jag ju hunnit få det andra och sista antagningsbeskedet (och ifall det skulle vara negativt kanske lyckats komma in på utbildningen ändå genom att kontakta högskolan vid terminstarten då kanske tillräckligt många hoppat av så att jag kommer in ;)).

Jag har sparat några alternativa varukorgar på Education Apple Store för att se vilket pris de olika alternativen slutar på.

Alternativ 1

Slutpris: 10.436,50 kr

Alternativ 2

Slutpris: 12.731,50 kr

Alternativ 3

Slutpris: 12.395,25 kr

Alternativ 4

Slutpris: 14.690,25 kr

Just nu lutar det mest åt alternativ 4 men jag har ju ett tag på mig att fundera över det. Jag måste dessutom räkna ut hur mycket skatt jag ska betala för försäljning av fondkapital så att det inte blir en otrevlig överraskning lagom till nästa deklaration.

Nåja… *drömma sig tillbaka till Mac-land* 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest