Pizzan bara några klick bort

Nu har vi precis avverkat en liten premiär här hemma. Vi har nämligen beställt våra första onlinepizzor via OnlinePizza.se. Det är ju trots allt helg, vi är trötta, hungriga och det regnar ute. Vad mer motiverar att få krubbet hemkört?

Jag har lite dålig koll på hur länge möjligheten att beställa hem pizza via nätet egentligen har funnits och hur bra den fungerat. Första gången jag överhuvudtaget stiftade bekantskap med fenomenet var då jag såg den tämligen dåligt researchade filmen “Nätet” (“The Net“) med Sandra Bullock i rollen som datorexperten Angela som förlorar sin identitet och till slut avslöjar superdataskurken bakom jättekonspirationen genom att identifiera denne via hans IP-nummer…ett IP-nummer som för övrigt börjar på en siffra långt över 255. Som sagt, dålig research och en riktigt korkad skurk…

Hur som helst, i inledningen av filmen beställer Angela pizza via webben där man precis som nu kan designa sin pizza helt efter eget huvud, betala online och få den hemlevererad. Det var det första jag ens jag såg av näthandel och det var runt 1995 eller så. Sen dess har ju en del hänt vad gäller näthandel av mat. En tid innan IT-boomen (nu får ni rätta mig om jag har fel) satsade flera stora livsmedelskedjor på näthandel men det slog aldrig riktigt igenom, så vitt jag kan minnas. Hur det var med beställning av pizza via webben har jag faktiskt ingen aning om. Överlevde den IT-bubblans död? Jag är inte så säker på det.

Nu finns i alla fall OnlinePizza.se som är ett mycket initiativ, i alla fall när det gäller näthandeln som koncept. Jag är inte lika övertygad om att det är en bra idé ur ett hälsoperspektiv.

Hur som helst, på OnlinePizzza.se anger man sitt postnummer och får du upp en lista på pizzerior i ens område eller angränsande områden där det finns pizzerior som kör ut till ens eget område. Listans längd beror så klart på var man bor. Antalet pizzerior ute i den vildaste bushen är nog ganska begränsat. Man väljer sedan den pizzeria som har godast pizzor och får du upp en meny där man helt enkelt väljer den eller de pizzor man vill ha, tillbehör och dryck. Enklare kan det nästan inte bli!

När de pizzor man valt väl ligger i varukorgen kan de ändras efter tycke och smak med modifieringsverktyget. Sedan är det bara att välja leveranssätt och betalningstyp och klicka på “Skicka beställning!”. Leveranstiden är beräknad till 45 minuter men vi överlever nog.

Edit 2009.06.12 @ 19:59: Vi blev glatt överraskade då porttelefonen ringde redn efter drygt 20 minuter. Nu är vi mätta och glada och snart blir det bio. Ikväll ska vi se Terminator – Salvation.

Andra bloggar om: , , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest