Klar!

Nu är de sista två inlämningsuppgifterna klara och inlämnade och nu väntar jag bara på att få de godkända. Jag väntar mig visserligen att få kompletteringar men ibland är det ju lättare att komma runt något som känts oklart efter att man fått lite feedback.

När den här kursen väl är avslutad kan jag slappna av när jag kommer hem från jobbet. Jag får skylla mig själv lite, jag skjöt mycket på arbetet med inlämningsuppgifterna så att det blev onödigt tungt i slutet av terminen. Det är inge smart att göra så, det vet jag ju. Ändå blir det så ibland. När man väl börjar att skjuta på saker så är det svårt att ta upp arbetet igen om man väntar tillräckligt länge. Hur som helst, nu är det mesta gjort, bara några små justeringar kvar, förhoppningsvis.

Nu när kursen snart är över kommer jag att kunna ägna mig åt en del annat. Det ena jag vill göra är ett litet sommarprojekt för att hålla mina kunskaper, som jag lärt mig under våren, fräscha men också för skoj skull. Det vore lite synd att inte använda det till något konstruktivt. Jag skulle vilja bygga ett DVD-register med tillhörande webgränssnitt i PHP och HTML. Ett webbaserat DVD-register är något jag funderat på ett tag men inte riktigt vetat hur jag ska utforma. Nu vet jag det på ett ungefär och det är en bra början.

Vad jag också ska göra framöver är att göra klart ansökan om arbetstillstånd i Kanada. Jag har insett att hur det än blir med min önskan att åka dit så vill jag nog skjuta på det tills efter nyår eftersom jag inte hunnit ägna mig åt några utlandsplaner den här våren. Dessutom påbörjar jag ju en ny utbildning i höst och det känns bra att ha höstterminen  på sig att komma in i studielunken igen. Jag vet inte ju inte hur mycket arbete jag kommer att behöva lägga på studierna ännu och det kan vara bra att veta det innan jag åker och börjar jobba på andra sidan jordklotet ett tag.

Förutom att bygga ett DVD-register och att färdigställa ansökan om arbetstillstånd ska jag också ta upp bloggandet igen och gärna lite mer seriöst framöver. Valet till EU-parlamentet är på söndag och det var längesen jag ens nämnde det här. Den närmsta tiden kommer att bli intressant, i synnerhet ifall Piratpartiet får mandat i parlamentet. Telekompaketet kommer troligen att ta en vända till i parlamentet i höst, då med nya MEP:ar och förhoppningsvis en vidare syn på personlig integritet och nätneutralitet än vad det tidigare parlamentet haft.

Så där ja, nu har jag redan fyllt vardagen med en massa nya saker. Bara att hoppas att jag ska hinna med allt och även att jobba någon gång emellanåt. 😉

Andra bloggar om: , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest