Mammas dag

Idsg är det mors dag och precis som igår är det kanonväder! Det är verkligen underbart! Det blir helt klart klänning idag när vi ska åka till Borås och äta middag med familjen.

Egentligen har jag inte tid att åka någonstans i eftermiddag men jag kom ganska lång med PHP:n igår och jag är rätt säker på att jag hinner klart till onsdag i vilket fall som helst. Jag satt uppe till tre igår natt och kodade. Hur kommer det sig egentligen att man kodar bäst på natten? Jag har slagits av den tanken flera gånger nu under kursens gång för det har hänt att jag gjort mindre genombrott med kodandet då jag suttit och kodat sent på natten.

Igår lagade A och M chili som sammanlagt tog ca tre timmar att få färdig. Medan chilin kokade satt vi ute på balkongen och myste i kvällssolen. Vi åt inte förrän någon gång efter tio-tiden, men gott blev det. Till hade vi grönsaker, creme fresh, nacho chips och bröd. Helt klart något att göra om, även om jag hade väntat mig att chilin skulle bli starkare. 🙂

Under min tid i Skövde var det tradition att en person med smeknamnet Plasthaj tog initiativ till chili-afton. Vi brukade bli ett gäng på runt 20 personer som hjälptes åt att med instruktioner från Plasthaj skära kött, blanda kryddor och cutta grönsaker som Plasthaj sedan lagade en suvären chili på. Den serverades sedan med diverse tillbehör och tequila och den chilin, kan jag säga, är lika farlig som den är oemotståndlig.

Tyvärr lagar Plasthaj den helt utifrån eget huvud så ingen än han själv har tillgång till receptet men det är den jag använder som måttstock för att jämföra chili med chili.

Nu ska jag leta reda på något att stoppa i magen och därefter lite jobb med inlämningsuppgifterna…och sen är det nästan dags att dra sig till tåget.

Andra bloggar om: , , ,

2 Comments

 1. Johan Kardell
  May 31, 2009

  mmmm… plasthajs chili…. mmmm! det var tider det.

  men jag råkar veta att han är svag för dina blåbärsmuffins – du kanske kan ordna ett byte? muffins mot recept i pappersform 😉

 2. Sandra
  Jun 1, 2009

  Ja, visst var det. 😉 *nostalgisk*

  Lite dumt att plasthaj inte irc:ar så mycket numera. Iaf inte på det riktigt #dormnet. Isf hade man säkert kunnat göra upp en deal. 😉

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest