Gah, vad håller jag på med?!

Nu har jag inte bloggat på tre dagar! Och inte har jag hunnit kolla på bilderna från kortegen än heller! Gaaah!

De senaste dagarna har jag spenderat all ledig tid med att koda PHP och jag börjar faktiskt bli lite less på uppgiften som jag försöker bli klar med. Men den ska in den här veckan, annars jävlar!

Ikväll har iallafall jag och A varit på bio på typ första gången på ett år eller nåt. Vi såg Wolverine, som har fått ganska dålig kritik (iallafall här i Sverige), men jag blev ändå positivt överraskad. Den var inte helt förutsägbar och hade en och annan lite överraskning. Dessutom tyckte jag att man knöt ihop säcken ganska bra. Det blev inga oifylla logiska luckor mellan Wolverine och de öviga X-men-filmerna.

Vad som hänt mer är att Telekom-paketet inte blev klubbat i EU-parlamentet idag som det var tänkt. Huruvida det är bra eller dåligt för alla som vill bevara Internet öppet och fritt från regleringar och censur, är inte helt klart eftersom hela paketet nu har gått till förlikning (alltså typ vidare förhandlingar mellan parlamentet och ministerrådet, om jag förstått saken rätt). Tillägg 138 finns fortfarande med då det bifölls i dagens votering, men kan fortfarande petas bort (om Frankrikes galne president lyckas övertyga tillräckligt många). Men däremot så blev tillägg 166 fett utröstat. En femtedel röstade för och övriga fyra femtedel av MEP:are röstade mot. *suck* är allt jag har att säga om det.

En bra sak finns det med att telekompaketet nu går till förlikning och ska återupptas igen i september, och det är att då är det andra MEP:ar som kommer att sitta i EU-parlamentet än nu. Det parlament som sitter nu, och som tydligen väldigt gärna ser till att Internet reglerar på alla möjliga otrevliga sätt, kommer inte ha något mer med Telekompaketet att göra! Med lite tur kommer några av Piratpartiets kandidater att röstas in i parlamentet och förhoppningsvis då kunna röra om i grytan ordentligt i Bryssel med nytt fräscht tänkande om yttrandefrihet, informationsfrihet och rättssäkerhet för alla Internetanvändare. GÅ OCH RÖSTA!

Andra bloggar om: , , ,

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sandrability.com » Klar! - [...] i synnerhet ifall Piratpartiet får mandat i parlamentet. Telekompaketet kommer troligen att ta en vända till i parlamentet i…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest