Internet-avbrott

Hemma från jobbet idag också. Känner mig mycket bättre fastän rösten är lite si och så. Håller på att laga baconpaj med soltorkade tomater och basilika. Ska bli så gott!

Dagen började med det jobbigaste som finns i våra numera ständigt uppkopplade hem; inget nät. Borta, dött, avslaget, bortkopplat, obefintligt. Man kan kalla det för många saker. Jag ringde direkt till Bahnhof där man upplyste mig om att företaget Zitius, som står för driften av Framtidens Bredband (en satsning på att dra fiber till de boende hos Bostadsbolaget, Familjebostäder och Poseidon i vissa delar av stan) idag skulle utföra ett oanmält och högst akut servicearbete som påverkade stora delar av fibernätet. Personen på Bahnhofs kundtjänst hade ingen som helst aning om hur länge avbrottet skulle vara.

Det var bara att acceptera och försöka slå bort frustrationen av bristen på Internet och göra något annat. Jag satte mig och kodade mera PHP. Firefox hade också bestämt sig för att jävlas i bristen på uppkoppling och ville inte alls fungera fastän jag bara ville validera min PHP-kod. Så det var bara att starta Internet Explorer, som jag annars aldrig befattar mig med eller ens tar i med tång, om det går det att undvika. Naturligtvis gjorde IE mig besviken genom att visa paragrafbrytningar där det inte fanns några i koden. Jag blev mer arg och frustrerad. Datorn tjöt som vanligt och jag tjatade på stackars A att skynda sig lite så att vi kunde komma iväg och hämta mitt efterlängtade nätaggregat som jag beställde igår. Nåja, inte efterlängtat kanske då nätaggregat inte är någon vidare charmig art av leksak, men ack så nödvändig för en stabil dator.

Nätverksaggregat

Till slut åkte vi in till stan och till Kompletts hämtbutik på Kruthusgatan. När vi kom hem hade uppkopplingen äntligen kommit igång igen. Skönt! Frustrationen sjönk och jag kunde tänka igen. Att montera in det nya nätagget i datorn var ingen konst, även om jag nästan satte hjärtat i halsgropen då jag insåg att kontakten från nätagget till moderkortet inte passade den kontakt som satt på moderkortet. Men så insåg jag att det problemet hade jag haft förut och mycket riktigt; på det gamla och trasiga nätagget satt en converter som löste problemet. Sen var det bara att sätta alla andra sladdar på rätt ställe och starta upp allting igen.

Först blev jag helt perplex när jag tyckte mig höra samma tjutande från nätagget, redan innan jag slagit på maskinen, fast mycket lägre. Jag tryckte i alla fall på power-knappen och bad A lyssna lite extra men han kunde inget höra och sa lite tyket att det där ljudet nog fanns inne i mitt huvud vid det här laget. Datorn startade upp, inte mycket visade på att nätagget bytts ut. Datorn är tyst, snäll och stabil. Om ljudet eller de spontana omstarterna återkommer kommer jag nog att vilja gå och skrika ut min frustration på balkongen – nätagget kostade trots allt 895 kr och det finns sannerligen roligare saker att köpa.

Nu är det dags att titta till pajen!

Andra bloggar om: , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest