Fighten om Telekompaketet går vidare

Denna kväll har jag ägnat åt att maila säkert över 100 MEP:ar, alltså EU-parlamentariker, och bett dem att för det första; signera Christofer Fjellners namninsamling för att tillägg 166 ska tas upp till omröstning och för det andra; att rösta för tillägg 166.

Tillägg 166 är nästa oerhört viktiga “säkerhetspatch” i Telekompaketet. Just detta tillägg rör i korta drag att ISP:er inte ska kunna filtrera och censura innehåll på Internet utifrån olika aspekter. Användaren ska ha rätten att själv avgöra vad hon eller han vill använda sin Internet-uppkoppling till, vilka tjänster som användaren själv vill använda samt vilken ISP som användaren vill anlita.

Egentligen är det väldigt sorgligt att någon överhuvudtaget skulle kunna komma på tanken att låta ISP:er själva avgöra vad som är lämpligt innehåll och inte. Men Telekompaketet, så som det är utformat nu utan alla tilläggsförslag, ger tyvärr möjligheten till detta.

Nu sitter och jag försöker förtränga att jag inte har kodat någon PHP idag, att jag ska upp kl.6 imorgon för att senare befinna mig i Kungabacka under förmiddagen och att jag är trött och har träningsvärk i armar, ben, rygg och nacke. Aj, aj, aj och aj. Försöker trösta mig lite med några mackor med stekt ägg på och varm choklad med vispgrädde. Nyttigt? Nej! Gott? JA!!!

Andra bloggar om: , , , , ,

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. En nätpolitik som står upp för grundläggande fri- och rättigheter « DOOM4 - [...] verkar tycka om att ägna sig åt flervägskommunikation. Sandra är som så många andra ett stort föredöme som låter…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest