En fredag längre än de andra

Fast än så länge har det inte gått så många timmar av dagen, i alla fall inte den vakna tiden. Det var väldigt skönt att få vakna upp till lite ledighet. Även om jag precis varit sjuk och därmed inte varit på jobbet av den anledningen, så är det ju inte samma sak som att vara ledig och frisk.

Nu väntar fyra dagars ledighet och slapphet i största allmänhet. Vädergubbarna har sagt att vädret kommer att bli fint hela helgen. Underbart! Man kanske ska ta sig till Slottsskogen på annandagen, fotografera lite och äta glass… Förutsatt att vädret håller i sig, vill säga.

Idag ska vi iväg och handla lite påskproviant. Igår gjrode jag är liten räd på Feskerbröderna i Nordstan och kom hem med gravad lax, färska räkor, makrillfilé och kräftröra. På bolaget blev det diverse goda öl till A samt en flarra vin till mig. Det blev en flaska Pridelands Chenin Blanc Sauvignon Blanc Viognier 2007 (nr 2008). Ett sydafrikanskt vin som jag inte provat förut och som ska passa bra till fisk och skaldjur. Men nu så här i efterhand när jag tittar på bolagets hemsida, så undrar jag om jag inte borde valt något annat. Vinet är visserligen inte särskilt sött men väldigt fruktigt, dock inte särskilt fylligt. Ja ja, kan väl alltid vara kul att prova något nytt. Ingen idé att måla faan på väggen i förväg.

Eftersom vi varken ska till mina föräldrar (morsan och brorsan är riktigt förkylda) eller till A’s föräldrar som vi misstänker ska bort själva eftersom vi inget hört, så bestämde vi att ha lite påskmiddag hemma istället. Jag hade ju tänkt mig detta imorgon på påskafton och att vi då skulle ha ett enkelt påskbord här hemma; pastasallad med grillad kyckling, hemmagjorda köttbullar, kokt skinka, blandsallad med avokado, bröd, sill, kokt potatis, lax, makrill, kräftröra och ägghalvor med majonäs och räkor, gott öl, vin, påskmust och något smaskigt till efterrätt, så klart!

Men så bjöd A in M och M (ölbryggarkompis med flicka) så tillställningen blir istället på påskdagen eftersom ölbryggarkompis M ska jobba på påskafton. Så eftersom det inte blir något påskbord för mig och A på påskafton så blir det i alla fall pastasallad för det var himla längesen!

Nåja, dags att börja dagen kanske.

Andra bloggar om: ,


Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest