Skakigt värre

Skakigt värre

Att fota utan stativ och utan blixt är något som kommer att ta lång tid att lära sig…om det ens går att lära sig att fota handhållet och orsaka så lite skakningar av kameran som möjligt. Jag vet inte.

Men jag minns att en av våra lärare på medieprogrammet i gymnasiet berättade att fotografer inom rörlig bild tränar mycket på att kunna filma med handhållen kamera utan att orsaka skakningar så kanske är det en egenskap som går att träna upp.

Jag har i alla fall sett ut ett stativ som jag tror kan passa bra. Det är ett DigiPod 2841P för att vara exakt och det verkar både bra och väldigt prisvärt.

Idag har jag försökt göra något positivt av all onödig snö som fick för sig att trilla ner mitt i mina förhoppningar om vår. Det fanns ganska gott om snö på balkongen när jag kom hem och jag arrangerade ett vintrigt motiv av en liten lykta från IKEA.

Bilden nedan har tyvärr mycket att önska när det gäller skärpa men jag tycker ändå om motivet. Jag passade på att testa kamerans program för att fånga stearinljus. Ljuset som återgavs blev varmt och behagligt närmast lyktan och det gav en ganska klar kontrast till det kallare ljuset längre bort.

Lykta i snön

 

Mina ambitioner är så klart att lära mig fota så pass bra att jag inte ska tänka “förinställt program” så fort det dyker upp ett motiv. Samtidigt är det lite praktiskt att snabbt kunna ställa om kameran att passa en viss situation även om det känns lite kompaktkamera-aktigt. Men när jag tänker efter så har jag faktiskt inte använt något av de förinställda programmen på min kompaktkamera särskilt ofta egentligen…

Andra bloggar om: , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest