Rättegången är över

Jag har varit bokstavligen urusel på att skriva något om rättegången de senaste dagarna. Det har varit mycket annat, kameror och helg och sånt. Jag lyssnade på halva Roger Wallis vittnesmål i fredags men sen blev jag på så dåligt humör av den negativa atmosfären och tonen i rättssalen, att jag helt enkelt tog en paus. Jag lyssnade inte färdigt på Wallis vittnesmål förrän idag så jag har därmed inte heller lyssnat på någon slutplädering från någon av sidorna i målet.

Nu är iallafall rättegången över. I början av veckan hölls alltså slutpläderingarna, i måndags åtalarsidan och de målsägande i stämningsansökan och igår försvarets. Jag ska plöja igenom dessa under de närmaste dagarna men så vitt jag läst hos andra som varit flitigare än jag med att lyssna, så yrkar åklagaren på ett års fängelse (!) samt att han också argumenterade för att männen som driver The PIrate Bay har samma juridiska ansvar för länkarna till de upphovsrättsligt skyddade verken, som det material som de själva publicerat.

Det är nog inte bara jag som tycker att detta påstående är både häpnadsväckande och helt orimligt. Stora delar av Internet skulle sluta fungera ifall det vore olagligt eller förbjudet att länka till något som vore skyddat enligt upphovsrätten. Helt galet och det är tråkigt att åklagaren själv inte förstår hur orimligt det låter. Innan jag spyr mer galla över det här ska jag själv lyssna och tolka vad som sades. Samma sak med försvarets slutplädering. Jag hoppas den var mer saklig.

Nu ska jag göra fiskpinnar. Mors!

Andra bloggar om: , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest