Piratpaus

Nu har jag inte skrivit något om fildelning eller piratrörelsen eller Pirate Bay-rättegången på några veckor. Jag har mina perioder när det gäller mitt politiska engagemang. Ibland måste man koppla bort det för att få lite distans. Jag hade en sådan period precis innan Pirate Bay-rättegången satte igång. Efter Danowsky’s och Ponténs otrevliga bemötande gentemot Roger Wallis under hans vittnesmål, kände jag återigen att det började krypa i mig och jag tog då ännu en paus från allt relaterat till politiken och nu skäms jag lite, för jag har fortfarande inte lyssnat på slutpläderingarna från rättegången.

Men sedan gick IPRED-lagen igenom. Även det gjorde att jag blev så trött på allt vad politiskt engagemang hette. Det känns som att allt ändå bara går åt fel håll och med ACTA i antågande så känns det inte som att det kommer att bli bättre heller. Det var helt enkelt dags att sluta vara arg ett tag och samla ny energi genom att göra något helt annat. Jag gläds dock åt att Piratpartiet och Ung Pirat växer och frodas. Det är jätteroligt! Och jag ska försöka visa trynet på nästa piratfika i Göteborg.

Jag är nog inte ännu redo att bli arg igen över upphovsrättsindustrins alla dumma företaganden och politikerna som bara dansar efter branschens visselpipor, men jag vill i alla fall tipsa om att Emma med Opassande idag har skrivit ett litet inlägg om att vara anonym på nätet, hur det funkar och kort om vilka olika tjänster som finns. Den som är riktigt intresserad av detta bör också läsa igenom kommentarerna eftersom det finns en hel del att hämta även där.

Jag har ju provat RELAKKS lite grann och efter att ha testat det lite av och till och även passat på att lägga lite press på VPN-anslutningen, så är jag halvnöjd. Om jag låter min bittorrentklient att tillåta obegränsad upp- och nerladdningshastighet, så dör anslutningen inom en minut efter att jag börjat ladda hem något. Det är inte jättebra. Visst, jag kan absolut begränsa upp- och nerladdningshastigheten, men då kommer det ta längre tid att ladda hem det jag vill få hem. Jag får helt enkelt prova något annat.

IPRED-lagen börjar gälla den 1:e april, ironiskt nog då hela lagen faktiskt är ett skämt, vi är många som tror att den inte kommer att göra någon vidare skillnad. Jag håller dock med bl a Emma om att man som Internet-användare inte ska behöva använda sig av anonymititstjänster för att få ha sin Internet-trafik ifred från utomstående. Det är lagarna det är fel på.

Andra bloggar om: , , , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest