Jag köpte en bok

Nu är det alldeles strax lunchdags och jag har precis börjat spendera nästa lön genom att handla en bok på Bokus. Jag har kört Adobe Photoshop Lightroom i några månader men kan inte programmet särskilt bra. Det känner jag för att ändra på nu när jag äntligen skaffat systemkamera.

Så nu har jag precis beställt boken “Adobe Photoshop Lightroom 2 för digitalfotografer” av Scott Kelby som även skrivit böckerna “Digitalfotografi – Lär dig yrkesfotografernas hemligheter“,  “Digitalfotografi – Andra delen” samt “Adobe Photoshop CS3 för digitalfotografer” som jag har också har. De två första om digitalfotografering, tycker jag nu när jag lärt mig lite mer, är lite väl basic. Det största felet med de båda böckerna är att Kelby förklarar hur man gör för att få ett visst foto, men inte varför det blir som det blir. Det är lite synd eftersom man förstår bättre ifall man vet just VARFÖR det blir som det blir. Å andra sidan så är böckerna bra just därför. Det går fort att hitta rätt ställe i boken där man läste om ett visst trick, vilket så klart är en bra grej. Sen har Kelby ett speciellt sätt att skriva där han alltid bakar in en hel del humor på den första sidan i varje kapitel. Beroende på vad man är på för humör så är det inte säkert att man alltid uppskattar det. Å andra sidan, den sidan går ju att hoppa över.

Boken om Photoshop CS3 är suverän eftersom den är uppbyggd på samma enkla sätt och här behövs inga utförliga beskrivningar varför det blir på ett visst sätt om det trycker på en viss knapp. Om man är som jag, d v s amatör på fotografering och Photoshop, så är det kanon med en bok som ger en de enkla stegen för att exempelvis trolla bort röda ögon, minska någons dubbelhaka eller rätta upp en bild så att horisonten verkligen blir horisontell. Som amatör så är det omöjligt att hålla alla dessa trick i huvudet, därför tycker jag att “Adobe Photoshop CS3 för digitalfotografer” är väldigt bra att ha.

För övrigt så är även idag riktigt fint väder. Synd att solen nästan kommer att ha gått ner när jag väl är hemma. Och betydligt kallare kommer det också att vara. Men om det är lika fint väder på söndag så ska jag nog ge mig ut och fota lite runt om i stan.

Andra bloggar om: , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest