TPB-rättegången: dag 1

Så har den då börjat; rättegången mot de fyra killarna som tillsammans startat The Pirate Bay, och med denna rättegång så klart; en gigantisk mediecirkus.

Det finns hur mycket som helst att läsa om rättegångens första dag. Det är helt omöjligt att sammanfatta allt som skrivits i ett enda blogginlägg så jag tänker helt enkelt nöja med mig att tipsa om några bloggar och tidningswebbplatser där det finns mycket att läsa för den som är nyfiken och som precis jag inte hunnit att följa audio live-feeden från rättegången.

En webbplats som definitivt är värt ett besök är Piratpartiets live-webbplats som kommer att bevaka och följa rättegångens alla dagar och händelser. Även på Spectrial finns mycket att läsa! Den senare får man dock ha lite tålamod med, verkar det som i skrivande stund. Troligen är sajten en smula överbelastad. Man får komma ihåg att enormt många människor troligen följer rättegången på de sätt som finns tillgängliga.

I övrigt bloggar bland andra Rick Falkvinge, Opassande Emma, Anna Troberg och Christian Engström direkt från rättegången. Naturligtvis har även åtalade Peter Sunde bloggat om dagen och verkar annars vara på gott humör, tycker jag. Fortsätt så! 🙂

Eftersom TPB-rättegången är en mediecirkus av sällan skådat slag, så finns det även mycket att läsa i landets medier men även i utländska. IDG.se, DN.se, Aftonbladet.se (som inte orkade med trycket utan störtdök precis då rättegången började), SR.se (som till med och skapat en hel sektion enbart för rättegången) och så klart SVT.se (kultursektionen).

Om jag missat någon som sliter med live-bloggande eller något annat jätteviktigt så ber jag om ursäkt för detta, men tar gärna emot länkar via kommentarer. Det är inte min mening att utelämna någon. Jag tycker att de som sitter timme ut och timme in i rättssalen gör sitt bästa för att informera omvärlden och därmed inte låta denna rättegång gå obemärkt förbi. Tack till er alla! Och till de åtalade: stå på er!

Andra bloggar om: , , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest