Puckon, är allt jag har att säga…och lite till…

Det är precis vad jag tycker om Sveriges regering och riksdag idag. IPRED-lagen gick så klart igenom. Föga förvånande. Samtidigt har Piratpartiet fått 600 nya medlemmar sedan den 18:e februari (Välkomna säger jag till er, i den mån ni läser detta!) och är numera uppe i totalt 10 636 medlemmar, 64 medlemmar från Vänsterpartiet.

Grattis, partikamrater 🙂

Men precis som Falkvinge skriver idag så kan inte glädjen över detta riktigt sjunka in. IPRED ligger som ett stort svart moln över tillvaron för folk som mig som bryr sig. Beviset på att det är många fler som bryr sig är ju att Piratpartiets medlemsantal hela tiden ökar. Lika så Ung Pirat, som nu mera är Sveriges näst största ungdomsförbund. Det hjälper ju riksdag och regering till med, så tack så mycket.

Medan upphovsrättsindustrin idag tror att att de vunnit en jätteseger tack vare klubbandet av IPRED, så uppmärksammar bl a GP vad hela fildelarjaktskalaset kostar upphovsrättsinnehavarna per år  – 1 miljard. Det är inte så lite, det. Denna uppgift kommer från John Kennedy, ordförande för IFPI(SS) internationella skivbolagsorganisation, under det förhör som hölls med honom i dagens episod av TPB-rättegången. Nu påstår i och för sig Kennedy också att den illegala fildelningen orsakat att skivbranschen tappat 9 miljarder i omsättning sedan 2001. Opassande besvarar detta genom att förutom att skriva ett väldigt inlägg, även plocka fram länkar till flertalet rapporter som visar att fildelning gynnar försäljningen, från källor som varken är pirater eller antipirater. Detta är viktigt att påpeka i sammanhanget eftersom John Kennedy inte hade så bra koll på vilka som beställt de rapporter som han vitsordade i förhöret.

Det är lite störande när man inte hittar källor som man läst och som man verkligen skulle behöva just precis nu. Jag har läst i media vid flertalet tillfällen att musikindustrin totalt sätt, alltså inte bara skivförsäljning utan även konsertbiljetter och annat, ökat sina intäkter från tidigare år. Det kan ha varit i del 2 av Musikministreriet som jag snappade upp det, bl a. Det sändes den 20 januari. Länk till programmet på Svt.se.

Hur som helst, om det nu är så att det inte alls går särskilt dåligt för musikindustrin som sådan, vilket jag faktiskt inte tror att det gör, så borde dem från sitt håll inse att det är skivförsäljningen som är omodern och av många inte längre inte lika efterfrågad. Så ersätt det med något och låt folk betala!

Andra bloggar om: , , , , ,

2 Comments

 1. Rick Falkvinge (PP)
  Feb 25, 2009

  10674. Eller vänta, 10675. Eller vänta…

 2. Sandra
  Feb 25, 2009

  Hehe, äsch, säg 20 000 med en gång, bara en tidsfråga. 😀

Trackbacks/Pingbacks

 1. Mickes blogg » Blog Archive » Då var Piratpartiet om vänstern då… - [...] är väl inte så konstigt att det sker just i [...]

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest