Kamerashopping…fast bara nästan…

Kamerashopping…fast bara nästan…

Istället för att vara uppgiven på grund av IPRED tänkte jag fortsätta kvällen med ett inlägg om något roligare – nämligen kameror.

Eftersom Olympus inte deltog på fotomässan i helgen som gick, så kunde jag ju inte klämma mera på E-520 så att jag till slut skulle kunna bestämma mig för vilken kamera jag vill köpa. Olympus kundtjänst tipsade mig om några ställen här i stan som skulle ha ett bra Olympus-sortiment. Ett av dessa ställen var Expert Götaplatsen, så dit begav jag mig efter arbetsdagens slut.

Nu visade det sig att de tyvärr inte hade någon E-520 hemma, dock ett digert Olympus-sortiment och bra service. Jag fick mig till och med en snabblektion om varför ett objektiv med brännvidden 70-300 egentligen har en brännvidd på 140-600 mm…men det har jag så klart glömt nu. Dock så har det att göra med övergången från analogt till digitalt så att man som en fotograf som var med innan digiitaliseringen av kameror och objektiv ska veta vad brännvidden hade motsvarat om det varit analogt, eller något sådant. När det gäller optik, och i synnerhet brännvidd, så har jag fortfarande lite svårt att få ihop alla begrepp.

Jag fick också förklarat för mig att menysystemet ser likadant ut i E-520 som i E-410 så det fick jag titta på i den kameran istället. En bra sak som båda kamerarorna har, och även flera andra modeller hos konkurrenterna (däribland Canon EOS 450D) är att istället för en liten pytteinfofönster på kamerans ovansida, visas detta fönster i displayen när man inte använder live view. Detta är ju rätt bra för mig som ser lite halvkass.

Olympus E-520 info-display

Bilden är tagen från Radiantlite.com. Klicka på bilden för att komma till webbplatsen.

Killen som visade mig kamerorna tyckte att det var lite pinsamt att han inte hade någon E-520 hemma så han ska ta hem en åt mig så att jag ska få titta mer. Jag har inte varit så mycket för Epert tidigare men när de erbjuder så bra service så är man ju så klart beredd att ändring uppfattning.

Vi tittade även lite på priser och den tillmötesgående Expert-experten gav mig ett pris på 6 995 kr för Olympus E-520 kamerahus + Olympus Zuiko 14-42 mm/3,5-5,6 + Olympus Zuiko 40-150 mm/4-5,6, vilket är väldigt prisvärt. Han ringde dessutom upp Olympus och frågade efter något mer han kunde erbjuda. Han fick till svar att väska + extra batteri för 995 kr vore rimligt. Det är också PRISVÄRT. Extra batteri är guld värt! Jag har dessutom redan sett ut en väska som jag skulle vilja ha så om jag kan få just den väskan och ett extra batteri för en tusing så är det ju inte dumt alls.

Expert-killen ska ringa när kameran finns inne att klämma på. Skojigt värre!

Edit 2009.02.24 @ 20:09: Precis nu när jag var ute och surfade lite på Olympus webbplats så såg jag att de har en uppföljare till E-520 på gång – E-620. Så typiskt när man bestämt sig för en modell, så kommer det en ny! Men jag tror ändå att E-520 blir ett väldigt bra val.

Andra bloggar om: , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest