En bok

Idag vill jag flagga lite för en bok som jag tycker verkar vara intressant. Jag läste om denOpassande.se och jag visste överhuvudtaget inte att en sådan bok ens var på väg. Boken heter iallafall “Piraterna – fildelarna som plundrade Hollywood” och handlar om just fildelning och dess ganska korta men intensiva historia. Författarna Sam Sundberg och Anders Rydell har under arbetet med boken pratat med pirater, antipirater, åklagare, internationella experter m fl. Enligt beskrivningen får man intrycket att boken sammanfattar fildelningsåren från slutet av 90-talet fram tills nu. Jag ska dock poängtera att jag inte läst boken – ännu.

Jag tycker att boken verkar väldigt intressant och jag tycker också att det är ett väldigt bra initiativ att skriva den. Det har ju visserligen publicerats en del rapporter om huruvida fildelning skulle vara lönsamt eller förödande för upph0vsmännen och skaparna av de verk som fildelas, men aldrig tidigare (såvitt jag vet) har någon satt sig ner och kartlagt det som skett de senaste åren.

Detta är definitivt en bok som jag ska köpa så fort den ekonomiska situationen tillåter. A har fortfarande inte fått något tentaresultat och det har inte jag heller. Jag skrev ju hemtenta i början av året men jag har inte sett något resultat för den. Just nu är det visserligen bara A’s tentaresultat som är intressant för det är nyckeln till CSN och CSN är nyckeln till pengar. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest