TPB-rättegången: dag 4 – det går bra, eller vad ska man säga?

Dag 4 av TPB-rättegången har avslutats, i alla fall i rätten. Jag sitter just nu och lyssnar på dagens livesändning. Har inte kommti så långt men utifrån det jag läste på dagens livebloggar så får man nog lov att säga att det går bra försvaret och de fyra åtalade. Idag har Fredrik Neij och Gottfrid Svartholm Warg förhörts och även om Fredrik tydligen ska ha varit lite nervös så slappnade han nog av efter en stund och gjorde ganska bra ifrån sig, det är i alla fall mitt intryck.

Både Rick Falkvinge, Anna Troberg och Opassande har noterat de tydliga kulturkrockat som uppstod under förhöret med Fredrik Neij i form av teknik, organisation och annat. Det bästa är nog egentligen om man själv lyssnar på förehöret för att inte heller gå miste om tonfall och ironi.

Gottfrid ska tydligen också ha gjort bra ifrån sig och även där kan man tyda en viss generationskrasch mellan åklagaren + lobby och den tilltalade.

Nåja, jag ska lyssna färdigt. Jag tror i och för sig inte att jag hinner bli klar med sändningen ikväll, då de höll på rätt länge i rätten idag. Det sista live-inlägget från Falkvinge postades vid 16-tiden och så länge tror jag inte de hållit på någon av de tidigare dagarna. Hade inte det här varit så sjukt intressant så hade jag inte plöjt mig igenom alla dessa formaliteter, för shit vilken tid det tar!

Andra bloggar om: , , ,

2 Comments

 1. AH
  Feb 20, 2009

  Hehe, nej det tar lite tid att ta ikapp en hel rättegångsdag i efterhand 😉

  Tyvärr så är det ju det man är förvissad till iom att man jobbar dagtid 🙁

  Men det går, jag menar, sova är ju för fegisar ^^

  • Sandra
   Feb 21, 2009

   Hehe, typ så. 🙂 Försten som somnar är l0ser 😛 Själv har jag ju 2 x 30 minuter på spårvagn varje dag så där hinner man ju ta igen en del iallafall. 😉

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest