Ut och demonstrera!

Jag har i några tidigare inlägg uppmärksammat att det idag är demonstration i Göteborg. Kl. 13 är det samling på Gustav Adolfs tog för alla som vill delta. Demonstrationen kommer sedan att vandra upp längs Avenyn till Götaplatsen där den sedan avslutas.

Temat för demonstrationen är så klart att stoppa övervakningssamhället. Alla som tycker att övervakningssamhället nu har gått för långt:

  • att regeringen gett FRA allt för stora möjligheter att överträda alla gränser för vad som kan anses vara rimligt när det gäller övervakning och avlyssning (FRA-lagen)
  • att upphovsrättsindustrins framfart med att lobba fram egna lagar som gör det möjligt för dom att stölva in i folks hem, datorer och privatliv enbart för att stoppa ett ringa brott som fildelning (IPRED 1 och 2) har nått alldeles för allvarliga konsekvenser för rättsäkerheten och den personliga integriten, och
  • att det faktiskt inte är ok att länder som Japan och USA tillsammans med EU förhandlar fram lagar i hemlighet för att slippa hantera allmänhetens avsky (ACTA)

borde idag ta sig till Götaplatsen och delta i demonstrationen. Jag är en person nästan aldrig demonstrerar. Det har jag nog berättat tidigare här på bloggen. Jag har aldrig demonstrerat på 1:a maj eller överhuvudet för att man förväntas göra det. Jag är inte så naiv att jag tror dagens demonstration kommer att förändra särskilt mycket. Om politikerna inte brytt sig om motståndet hittills så lär dom inte göra det idag heller. Men ur ett större perspektiv så är det väldigt viktigt att medborgare säger ifrån när det händer saker som man inte håller med om. Även om politikerna inte direkt bryr sig så sänder det ändå att viktigt budskap till dom. Vi accepterar inte detta!

Så avlägg gärna en timme eller två på att ge uttryck för dina åsikter. Du kommer inte att ångra dig!

Andra bloggar om: , , , , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest