Sossarna kan nog få lite cred trots allt

Det har visat sig att den artikel som publicerades på SR.se igår var ganska klumpigt formulerad. Tomas Eneroth, som var den som uttalat sig i artikeln, hävdar nu att han inte alls menar att anonymiteten på nätet ska avskaffas i samband med att IPRED skulle införas. Han verkar till och med ha insikten att något sådant vore näst intill tekniskt omöjligt.

Detta skriver han i ett mail till Leif Nixon som försökt forska lite i vad Eneroth egentligen menade i artikeln på SR.se, vilket nog är något som många undrat över. Jag säger tack till Leif Nixon som ägnat sig åt detta och även Emma med Opassande.se som skriver så bra sammanfattningar om vad som händer och sker i integritetspolitikens underbara värld.

Kanske är inte sossarna så galna trots allt. Dock tycker jag att dom borde ta ställning till IPRED-lagen som sådan. I nuläget känns det ovisst vad dom egentligen vill.

Dock tycker jag att det är extremt viktigt att rätta till fel så att felen slutar att vara fel. Detta gäller ju så klart alla som bloggar och bloggare. Jag brukar försöka att stärka det jag påstår och anser med artiklar från media eller exempelvis Wikipedia, och då det gäller FRA, IPRED 1 och 2, ACTTA och datalagring så är ju FRApedia.se en bra webbplats att länka till, vilken beskriver dessa lagar mer utförligt och betydligt bättre än vad jag själv skulle kunna. Dock erkänner jag att jag inte vidareforskar i sanningsvärdet i olika artiklar. Därför kan det ibland bli som det blev igår med Socialdemokraternas egna förslag till “IPRED-fixar”. Jag önskar att jag hade mer tid till uppföljning i dessa ämnen. Jag strävar efter att det jag skriver i bloggen ska vara korrekt och sakligt och jag ämnar rätta till eventuella sakfel omgående så fort jag uppfattar att sådana uppstått.

Bara ett litet klargörande…

Andra bloggar om: , , , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest