Söndagsläsning

Som svar på mitt inlägg om Relakks igår, har jag fått en del trevliga kommentarer. Tack för det! Urban Sundström (pp) tipsade bl a om Ingvar, en kryptobox som gör det möjligt att surfa anonymt på nätet. Ser helt klart intressant ut och något som jag ska försöka följa upp vid senare tillfälle.

Hur som helst, jag följde Urbans länk tillbaka till hans blogg och det första jag möttes av var ett inlägg om en artikelNewsmill.se, en väldigt bra blogg med artiklar i en massa olika ämnen, bland annat fildelning och IPRED så klart, av flera framträdande ansikten i samhällsdebatten. Bl a Bahnhofs VD Jon Karlung som tydligt påpekade att ISP:n Bahnhof minsann inte tänker medverka i jakten på fildelare. En mycket bra artikel, tycker jag. Karlung påpekar också mycket starkt vad han anser att upphovsmännen borde lägga sina pengar på och det ligger helt i linje med vad Piratpartiet försökt framföra i ungefär tre års tid nu, alltså att bygga ut de lagliga nerladdningsalternativen samt att utveckla sina föråldrade affärsmodeller. Men gehöret lyser fortfarande med sin frånvaro…

På samma sida där artikeln med Jon Karlung ligger, finns även länkar till flera andra intressanta artiklar. Jag skulle vilja passa på att tipsa om “Vi artister tjänar inte på att hetsa mot fildelarna” av Timbuktu, “Plagiat och efterapningar ska inte ges lagligt skydd mot fildelare” av Bo Hellqvist och “Artisterna förstår inte skillnaden mellan upphovsrätt och äganderätt” av Karl-Henrik Pettersson. Intressant läsning så här på kvällskvisten.

Andra bloggar om: , , , , ,


Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest