Snart ska jag vara duktig…

…och lägga mig tidigt för en gångs skull. Jag överlevde dagen i alla fall. Det blev inte så farligt som jag hade befarat med tröttheten och jag hade rätt mycket att göra på jobbet också. Då blir det inte att man kommer av sig och nästan slumrar till.

Nu ska jag snart äta en bit Toblerone och sen krypa ner i sängen. Det är skitkallt i lägenheten och jag är trött. Har suttit och läst lite bloggar i någon halvtimme eller så. Emma-Opassande (bland andra så klart) har uppmärksammat att Socialdemokraterna har fått för sig att “fixa” IPRED. De anser att det finns luckor i lagen och dom vill nu lägga fram en motion som föreslår lösningar på dessa luckor. Jag, som många andra, håller med Socialdemokraterna om att det finns allvarlliga luckor i lagen, men där tar enigheten slut och Socialdemokraterna vimsar som vanligt iväg till saker som bara dom själva ser logiken i. Tydligen fokuserar inte partiet alls på rättssäkerheten, vilket dom borde göra eftersom bristen på sådan är ett av lagens många allvarliga fel – utan på anonymiteten på Internet. Man vill alltså hindra folk från att skaffa anonymitetstjänster för att kunna surfa anomymt på Internet (!).

Med detta lilla utspel från Sossarna så kan man nog kallt räkna med att IPRED kommer att sväljas med hull och hår av riksdagen. Om inte Socialdemokraterna ser problemen med IPRED och därmed inte är i opposition i riksdagen så kommer det att krävas många nej-röstare inom Alliansen för att IPRED ska falla.

Hoppet är det sista som sviker männsikan, sägs det, men jag börjar undra om inte ordet hopp borde bytas ut mot ordet realism… Eller nej, förresten, då skulle ju majoriteten av riskdagsledamöterna vara döda för längesedan. Realism var väl bland det första som svek dom…

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest