Smashing!

Som A så fint uttryckte det när jag berättade om mina otroliga resultat alldeles nyss.

OBS! I det här inlägget pratar jag en del om webbprogrammering så den inte som är inte intresserad av det behöver inte läsa. 😉

Nu har Webbdesign – Databasgränssnitt-kursen börjat och jag har ägnat kvällen åt att se till att jag har access till högskolans SSH-server, MySQL-server och PHP-server. Allting har gått som på räls tills jag provade det första PHP-skriptet. Då fick jag bara meddelandet “Forbidden” på min lokala webbplats på DatainstitutionenHIS. Det visade sig att institutionens webbserver inte hade tillgång till mina filer så då fick jag instruktioner om hur jag skulle ändra på det. Då försvann “Forbidden” men jag fick istället tre andra felmeddelanden.

Tack vare att jag läst lite programmering i mina dar och tack vare att lite av detta faktiskt gått in i min tröga skalle, så kunde jag snabbt härleda felen till det script jag hade skrivt. Där upptäckte jag att jag hade angett fel värde på en variabel så det var ju inte så konstigt att scriptet inte fungerade. Jag ändrade det och vips – det funkade och texten “Done!” visades i webbläsaren.

Jag kan annars bli väldigt lättfrustrerad när saker blir fel och börja leta på helt fel ställe. Jag var väldigt nära att skicka ett till mail till min kursansvarig med felmeddelandena. Tur att jag inte gjorde det för felet var ju rätt simpelt. Jag hade nog känt mig som en idiot om jag inte försökt själv först. Det gick ju bra så det var ju mycket roligare att kunna skicka ett mail tillbaka med texten “Det funkade!” 🙂

Nåja, detta är bara början. Jag har en känsla av att jag kommer att få många fler betydligt knepigare problem att lösa i PHP framöver…

Andra bloggar om: , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest