Snurrigt och virrigt på Masthugget

Snurrigt och virrigt på Masthugget

Årets första dag har verkligen varit kall. Vi var ute en stund för ett par timmar sedan för att hämta skräpmat och fy tusan vad kallt det var! Usch! Skönt att inte behöva gå ut mer idag!

Gårdagens nyårsfirande blev väldigt mysigt, trevligt och maten blev väldigt lyckad och god. Förrätten bestod av en lätt sallad på rucolasallad, körsbärstomater, physalis, paprika och räkor. Till varmrätt hade vi lax- och kräftbiffar, saffranssås och potatismos. Och sist men inte minst vaniljpanacotta med chokladpanache till efterrätt.

Till maten drack vi KWV Roodeberg White 2007 (nr 32155). Ett Sydafrikanskt vitt vin som vi definitivt ska prova igen.

Till efterrätten drack vi kaffe och valfri likör. Där fanns bananlikör, konjak och så klart Baileys. Vad gäller efterrätten så glömde jag helt att den skulle stått i rumstemperatur i ca en halvtimme innan servering. Men alla tyckte det var väldigt gott ändå. Jag blev glad. 🙂 Lite synd bara att panacottan blev lite ojämn i konsistensen men med tanke på att jag gjort den efterätten förut så får jag väl vara ganska nöjd och gör det ännu bättre nästa gång.

Efter middagen satte vi oss i soffan en stund och bara njöt. Vi tittade på gamla videos och intros på Youtube och så började det brinna i A’s kompis A’s långa svarta lockiga hår. Det var dramatiskt men det blev aldrig övertänt och det syntes inte ens att det hade brunnit i det. Men lite läskigt var det allt. Det går ju väldigt fort när hår blir övertänt…

Till tolvslaget hade vi tänkt gå upp till Masthuggskyrkan för att få stans bästa utsikt över fyrverkerierna. Tyvärr så missade vi den sista ettan så att vi skulle hinna upp på berget lagom till tolvslaget. Vi fick ta nästa vagn och sprang mer eller mindre upp för alla trappor upp till toppen. Jag hamnade lite på efterkälken och precis när jag kommit upp såg jag att dom andra började gå ner igen. Jag förstod inte riktigt varför men jag följde efter och försökte fota lite medan jag gick. Dom andra var ungefär 30-40 meter framför mig, dom rundade ett hörn och var borta. När jag rundat samma hörn såg jag inte skymten av någon av dom. Jag såg bara en massa folk som jag inte kände och jag hade ingen aning om var jag var. Och vet ni vad som händer när tolvslaget infaller? Tja, det vet väl alla? Mobilnätet blir fullständigt överbelastat! Jag kunde inte ringa A och be dom vända och dom kunde inte ringa mig. Först blev jag inte så arg utan gav upp hela idén med Masthuggskyrkan (eftersom jag ändå trodde att vi var på väg därifrån) så jag började gå neråt istället. Jag antog att jag nog befann mig rätt nära Masthuggstorget så jag gick runt en stund och hittade till slut min väg ner. Sedan satte jag på mig en på kall bänk vid hållplatsen och försökte ringa men det var ju helt hopplöst! Till slut kom A fram till min mobil och han fick ta en liten utskällning för att han inte väntade på mig. Dom andra var tydligen kvar uppe vid kyrkan men jag gjorde klart för dom att jag minsann inte tänkte gå upp igen. Dom fick komma till mig.

Jag satt där och väntade. En invandrarkille kom fram och frågade på krasslig svenska, vilken vagn han skulle ta för att komma in till stan. Jag upplyste honom om 3:an och 11:an och sen var det inte mer med det. Han gick därifrån och jag fortsatte tjura över att tolvslaget inte blivit som jag tänkt. Killen kom tillbaka och frågade vad jag hade gjort på nyårsafton och ifall jag skulle vidare någonstans. Jag förklarade kort att jag tappat bort mitt sällskap men att dom var på väg. Sen frågade han ifall jag hade någon kille och då började mitt tålamod att ta slut.

Jag hade inte varit särskilt otrevlig mot honom, jag hade ingen orsak att vara det, men jag kände mig inte som världens mest tillmötesgående person heller just då. Jag har väldigt svårt för folk som inte fattar den typen av vibbar och fick verkligen hindra mig själv för att inte be honom att dra dit pepparn växer. Han försökte verkligen att övertala mig att följa med honom och hans kompis med tjej istället för att vänta på A och dom andra. Det var ju visserligen snällt men varför tror vissa killar att tjejer inte klarar sig själva utan måste ha någon med sig hela tiden? Jag hatar verkligen den typen av fördomar!

Under tiden som han tjatade och jag ignorerade tjatet blev jag argare och argare över att dom andra inte hade väntat och över att dom aldrig verkade komma ner så att jag kunde gå därifrån. När dom väl kom skällde jag lite till och försökte förklara hur jag upplevt det hela. Sen fick jag lite skumpa och mådde lite bättre när vi pratat om saken. Det var egentligen ingens fel. Dom hade blivit lika förvånade över att dom tappat bort mig som jag att jag tappat bort dom. A hade försökt ringa massa gånger utan resultat.

Under deras promenad ner för berget hade A och hans kompis A tappat bort dom övriga så vi åkte till kompis A och hämtade hans vattenpipa. Dock stannade kompis A hemma, han var trött och kall och ville sova. Jag förstod honom. Just då hade jag inte haft några som helst problem att själv åka hem och sova. Dock så blev det inte så utan jag och A åkte tillbaka ut till Tynnered där vi ble kvar till typ fem och efterfestade med dom andra innan jag till slut lyckades få med mig A och några av våra grejer därifrån. Jag var så jäkla trött. Jsg är inte gjord för att vara uppe så sent.

Idag har jag ont i hela kroppen och är lite småbakis. Inte alls farligt men väldigt trött och seg. Vi har precis ätit skräpmat, myst i soffan och tittat på Tim Burtons The Corps Bride som gick på tv. Ska nog poppa lite popcorn och sätta mig och se Narnia. Orkar inte göra mycket annat nu.

Här kommer lite bilder från gårdagen:


Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest