En kväll i Windows-helvetet

Ja, det är ju också ett ställe att spendera en kväll… När jag kom hem idag så ville inte min anslutning till Internet fungera. Jag har haft lite strul med det i några dagar nu, ända sedan jag råkade välja att anslutningen till RELAKKS skulle gå igång automatiskt. Det var lite dumt för den ville ansluta innan nätverkskortet erhållit IP-adress från routern, vilket den måste göra för att jag ska komma ut från hemma-nätverket överhuvudtaget. Så jag fick helt enkelt inaktivera min anslutning till lokalt nätverk och sen aktivera det igen. Det brukade lösa problemet.

Men inte idag. Idag upphörde min prövotid hos RELAKKS och mitt nätverkskort fick för sig att hålla fast vid en skum IP-adress som inte går att ansluta sig med mot det lokala nätverket och Windows vägrade att ge nätverkskortet ett IP-nummer från routern. Jag provade allt. Jag drog ut sladdar, jag tilldelade nätverkskortet en adress manuellt, jag reset:ade routern, jag ominstallerade nätverkskortet och jag startade om femtioelva gånger! A trodde att det blivit något fel på Windows inställningar för DHCP vilket tydligen inte går att ändra hur som helst.

Jag ominstallerade ALLTING. Så det är vad jag har ägnat kvällen åt. Kul. Jävligt kul alltså. 🙁

Andra bloggar om: , , , , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest