Dagens upptäckt

Dagens upptäckt

jag slängde ut en fråga på IRC om någon kunde tipsa mig om ett bra och helst gratis firewall-program. Då tipsade en person mig om Comodo som jag genast googlade på och laddade hem och installerade. Jag är väldigt nöjd än så länge…vilket är typ en halvtimme. 😉 Comodo är gratis, enkelt, snyggt och effektivt. Den största aha-upplevelsen med programmet var den väldigt detaljerade listan över aktiva anslutningar. Där kan man se alla aktiva program, hur många anslutningar programmet har, till vilka IP-nummer och på vilka portar. Suveränt!

Skärmdump - connections

Lista över connections till respektive applikation

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har inte hunnit rota runt så mycket i alla funktioner och menyer än så länge men ett tips är att om man startar ett program första gången efter en installation, som exempelvis Adobe Photoshop CS3, så kan det var en bra idé att låta Comodo behandla programmet som en installer eller updater. Annars får man klicka “OK” för att tillåta ändringar på ca 30 registernycklar. Blir lite jobbigt i längden. Genom att aktivera Installation Mode i Comodo slipper man det.

I övrigt är gränssnittet snyggt och enkelt. Som användare har man möjlighet att ändra många inställningar men gränssnittet blir ändå inte för plottrigt. Jag gillar att Comodo till skillnad från exempelvis Avast Antivirus Home Edition, som jag använde fram tills idag, erbjuder både brandvägg och antivirus i samma paket. Vill man inte ha det ena eller det andra så är det bara att välja bort det då man installerar. Avast saknar tyvärr brandväggsfunktion och jag vill helst inte befatta mig med Windows egen brandvägg.

Skärmdump - summary

Gränssnitt – summering

 

 

 

 

 

 

 

 

Andra bloggar om: , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest